Actualitzat 09/03/2016 13:31 CET

Engel & Völkers preveu augments de preus de fins al 20% a la zona alta de Barcelona aquest any

Oficiana de Engel & Völkers
ENGEL & VÖLKERS

També puja la demanda i els preus del lloguer

BARCELONA, 9 mar� (EUROPA PRESS) -

La immobiliària alemanya especialitzada en habitatges de luxe Engel & Völkers calcula que els preus d'aquest tipus de producte a la zona alta de Barcelona --Sarrià-Sant Gervasi-- poden apujar fins a un 20% aquest any, després d'haver augmentat un 13,8% del 2014 al 2015, ha explicat aquest dimecres en roda de premsa el director general d'Engel & Völkers a Barcelona, Joan-Galo Macià.

Ho ha atribuït que hi ha molta demanda i cada vegada menys oferta, el que està encarint els solars per a noves promocions: "Hem vist incrementar el doble el preu del terra en determinades ubicacions fins a 9.000 euros per metre quadrat".

També ha vist possibles creixements pròxims al 20% en els millors habitatges de l'Eixample, on els preus van créixer un 11,3% l'any passat i on un 75% de la demanda és internacional, la majoria d'origen europeu.

Macià ha augurat que la tendència generalitzada del mercat residencial a Barcelona, més enllà dels habitatges de luxe, pot traduir-se en un increment de preus del 12% aquest 2016, tot i que ha descartat una nova bombolla immobiliària perquè la situació econòmica i el nivell de construcció és molt diferent del del 2006, i hi ha molta menys inversió especulativa.

Ha explicat que la demanda està creixent de manera semblant entre els clients nacionals --amb demanda retinguda durant la crisi-- i els estrangers, i ha assenyalat que molts estrangers compren un habitatge per venir en vacances a la capital catalana i llogar-la la resta de l'any mentre no la utilitzen.

Engel & Völkers va facturar 11,1 milions d'euros a l'àrea de Barcelona --bàsicament la capital, Badalona i el Vallès-- el 2015, front a 7,6 milions l'any anterior, i aquest 2016 preveu créixer al voltant del 35% fins a 15 milions, passant de 166 agents a 250.

El negoci de lloguer de la firma es va duplicar el 2015 --amb un augment de preus del 15% l'últim any,--, i el de venda un 33%, en un moment en el qual estan augmentant les persones nacionals i foranes que compren habitatges per llogar-les, ja que poden obtenir rendibilitats del 5% davant de la volatilitat de la borsa i els baixos tipus d'interès al estalvi.

CLIENTS ESTRANGERS

A la zona alta de Barcelona, el nombre de clients estrangers és del 20%, respecte del ja esmentat 75% de l'Eixample i el 80% de Ciutat Vella --amb molta demanda de la Xina, l'Amèrica Llatina i l'Orient Mitjà per obtenir el visat permanent--, amb uns percentatges que s'han mantingut estables els últims anys, tot i que amb canvis en les nacionalitats.

Els majoritaris són els europeus i americans, mentre que l'auge rus --que ronda un pes del 5%-- està sent rellevat pels clients xinesos --del 4%--; els russos són ara més venedors que compradors per recuperar efectiu i perquè amb el canvi de divisa els és favorable vendre aquí i comprar a Rússia, on han baixat els preus.

Les propietats de segona residència que estan venent els russos els interessen als xinesos, que també demanden immobles a la zona alta de Barcelona com residència temporal i producte d'inversió.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés