EnerTIC posarà l'accent sostenible en el IOT Solutions World Congress 2019 de Barcelona

Publicat 27/10/2019 19:07:10CET
Fòrum d'Indústria 4.0 d'EnerTIC en el marc del IoT Solutions World Congress 2019
ENERTIC

MADRID, 27 oct. (EUROPA PRESS) -

La Plataforma enerTIC organitzarà el 30 d'octubre, dins del IoT Solutions World Congress 2019, una nova edició del Fòrum d'Indústria 4.0 sota el títol 'Eficiència Energètica i Sostenibilitat' (al recinte Gran Via de Fira de Barcelona), que analitzarà com la digitalització de les fàbriques i els seus processos productius poden millorar la competitivitat i sostenibilitat.

En aquest entorn, empreses tecnològiques, energètiques, grans fabricadores i companyies industrials debatran sobre les tendències, reptes i oportunitats per millorar l'eficiència energètica en el sector industrial, en un moment històric en què "les noves tecnologies estan impulsant la 4ª Revolució Industrial", expliquen els organitzadors.

Els processos de fabricació connectats i l'aplicació de tecnologies com l'Internet de les Coses, l'anàlisi predictiva o la robòtica avançada obren la porta a nous models productius, com la servitització i la fabricació sota demanda, així com a l'optimització de processos, recursos i energia, entre d'altres.

Així mateix, es plantejarà el potencial de l'estalvi energètic de les noves tecnologies i la innovació aplicada al món de la fabricació com una de les grans oportunitats de la nova era digital, cosa que encaixa dins l'estratègia del 'Programa Horitzó Europa' de la Unió Europea, oferint a les companyies un factor competitiu diferencial a mitjà termini.

Durant el Fòrum intervindran empreses tecnològiques com Ferrovial, Vodafone, T-Systems, Everis, Minsait, GMV, Cellnex Telecom, CIC Consulting Informático o Masternaut; companyies energètiques com Nedgia-Grup Naturgy, Red Eléctrica, EDF, Aigües de Barcelona, Enel o Axpo Iberia; companyies industrials a l'avantguarda de la innovació com a Seat, Nissan o Naturgy; i grans fabricants com Schneider Electric, Rittal o Eplan.

Tots ells oferiran la seva visió i experiències i debatran les tendències, reptes i oportunitats per millorar els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) en el Sector Industrial. En aquest sentit, comentaran la seva experiència a l'hora d'engegar iniciatives desenvolupades amb realitat augmentada, intel·ligència artificial, robòtica, IoT o blockchain per millorar la sostenibilitat a les noves fàbriques intel·ligents.

Aquesta iniciativa forma part del Pla d'Activitats d'enerTIC amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament del potencial de transformació de la tecnologia en l'àmbit de l'eficiència energètica i reunirà directors d'Innovació, Transformació Digital, Tecnologia, Industrials, Operacions, Enginyeria, Sostenibilitat, CIO, CISO, dels principals sectors industrials.

el més llegit

 1. 1

  Torra anunciarà la data de les eleccions un cop s'aprovin els pressupostos

 2. 2

  Podem demana blindar prestacions i reforçar serveis públics abans d'anar a eleccions

 3. 3

  Duch: "El Parlament Europeu no va decidir retirar l'acta de diputat a Junqueras"

 4. 4

  Google comença a cobrar al Govern dels EUA per l'accés a les dades d'usuaris

 5. 5

  Puigdemont i Comín renuncien a integrar-se al grup Verds-ALE de l'Eurocambra

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista