Actualitzat 27/07/2021 18:13 CET

Endesa retalla un 26% el seu benefici net al juny, fins als 832 milions

ENDESA - Archivo

MADRID, 27 jul. (EUROPA PRESS) -

Endesa va obtenir un benefici net ordinari de 832 milions d'euros el primer semestre de l'any, la qual cosa representa una caiguda del 26% pel que fa a l'exercici anterior, ha informat la companyia, que malgrat el context de mercat advers, ha reafirmat els seus objectius per a l'exercici.

El resultat de l'energètica en el període es va veure impactat pel fort repunt de les matèries primeres, especialment el gas, i pel preu mitjà dels drets d'emissió de CO2, que ha portat el preu de l'electricitat a duplicar-se en el mercat majorista respecte al primer semestre del 2020.

I és que Endesa, que ven més energia de la que produeix, necessita comprar energia en el mercat per beneficiar-se'n quan els preus cauen, tal com va passar l'any passat, però se'n veu perjudicada si estan alts.

Malgrat això, el grup ha reafirmat les seves guies per al conjunt del 2021 d'un benefici net de 1.700 milions d'euros i un resultat brut d'explotació (ebitda) de 4.000 milions d'euros. En xifres comparables, el descens en el benefici net seria de només un 3%.

Endesa va indicar que espera una normalització progressiva de les condicions de mercat per al segon semestre de l'any. A més a més, la companyia ha començat a prendre decisions de gestió per compensar l'efecte de la volatilitat de les matèries primeres en el compte de resultats.

Referent a això, el director general financer del grup, Lucca Passa, ha destacat que les previsions per al conjunt del 2021 "continuen dempeus malgrat les excepcionals condicions que es van viure la primera meitat de l'any".

L'ebitda de l'empresa a tancament de juny es va situar en els 1.879 milions, un 19% menys que el primer semestre de l'any anterior. En termes comparables, excloent l'efecte net de les provisions del 2020, el descens va ser del 4%.

La conjuntura adversa ha afectat el comportament dels negocis liberalitzats (Generació i Comercialització), que són els que fonamentalment redueixen el seu ebitda els primers sis mesos del 2021 respecte al passat exercici.

Els ingressos de l'energètica de gener a juny van ascendir a 10.272 milions d'euros, amb un increment del 15,6% comparat amb els 8.883 milions d'euros del mateix període del 2020.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés