Publicat 20/8/2020 13:19:27 +02:00CET

Endesa renovarà la seva subestació al barri de Poble-sec de Barcelona amb una inversió de 8 milions

Dóna subministrament a edificis com el Palau de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona

BARCELONA, 20 ago. (EUROPA PRESS) -

Endesa renovarà tecnològicament la seva subestació al barri de Poble-sec de Barcelona amb una inversió total de vuit milions d'euros, una de les instal·lacions amb més demanda de Catalunya malgrat no ser massa gran, segons ha informat la companyia elèctrica en un comunicat aquest dijous.

La subestació Mata dóna servei a 86.000 barcelonins, repartits entre els districtes de Sants-Montjuïc, Ciutat Vella, Eixample i Sant Martí, i subministra electricitat a edificis com el Palau de la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, el Port de Barcelona i el Maremàgnum.

Es tracta d'un dels projectes "més ambiciosos" de la companyia elèctrica, pel seu volum d'inversió, no solament a Catalunya sinó en el conjunt d'Espanya per als propers anys.

En una primera fase de la intervenció, per un import d'1,6 milions d'euros, s'ha reformat el parc de mitja tensió a 25 kV, tant de les cabines de maniobres com el sistema de protecció i comunicacions, amb l'objectiu de guanyar robustesa, seguretat i fiabilitat en el subministrament.

Aquests treballs, ja finalitzats, permeten millorar el servei a més de 8.700 clients de la zona amb una potència contractada de 142.651 kVA, tenint en compte que el total de potència instal·lada en la subestació és de 581.225 kVA.

La reforma de la subestació Mata es completarà amb el muntatge de set parcs de mitja tensió, cinc més dels dos actuals que hi ha en servei a 25 kV.

SEGURETAT PREVENTIVA

Les noves cabines del parc compten amb sensors de temperatura a les terminacions de mitja tensió, la qual cosa permet en temps real i en remot monitorizar el correcte funcionament de les connexions, un dels punts febles d'aquestes instal·lacions.

Els equips integren un sistema de vigilància digital i durant tot el dia, connectat al centre de gestió de seguretat patrimonial de l'empresa per avisar quan detecten un augment de temperatura anòmal.

El sistema de termografia és una eina de seguretat preventiva addicional, per si algun punt que s'escalfa més del desitjable, la qual cosa mostra una avaria latent, que s'ha de corregir abans que es converteixi en una incidència activa.

Així mateix, el sistema de control i protecció del parc està integrat i teledirigit de manera que el seu funcionament està controlat en tot moment, la qual cosa permet avisar de les incidències abans de provocar una interrupció en el servei i anticipar-se a alimentar el servei d'una manera alternativa.

SIS MESOS DE TREBALL

La renovació del parc s'ha estès durant sis mesos de treball "ininterromput", amb descàrregues no simultànies programades a les línies de mitja tensió per evitar sobrecàrregues, algunes en horari nocturn i en caps de setmana, així com actuant en els transformadors que alimenten aquestes línies.

Fins i tot, s'ha arribat a instal·lar una subestació mòbil a l'interior del recinte de Mata, composta per un transformador mòbil i dues cabines de maniobres, que ha permès garantir el subministrament de manera alternativa mentre es realitzen els treball i evitar corts.

Així, el nou parc ha quedat definitivament connectat als quatre transformadors dels quals disposa la subestació, amb una potència total instal·lada de 130 MVA.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Detingut un veí de Manlleu per un robatori amb força en un habitatge de les Masies de Voltregà

 2. 2

  Un operatiu policial als barris de Rocafonda, El Palau i Cerdanyola de Mataró finalitza amb 81 persones identificades

 3. 3

  Berga pregunta als veïns sobre la modificació del POUM i la possibilitat d'establir un recàrrec als pisos desocupats

 4. 4

  El jutjat de Santa Coloma de Farners investiga dos mossos més per la trama de tràfic de drogues

 5. 5

  Detectat un brot de coronavirus amb 49 positius en una residència de gent gran de Bellpuig