Publicat 2/7/2020 13:32:05 +02:00CET

Endesa invertirà a Catalunya 694 milions en 3 anys per modernitzar més les seves infraestructures

Centre de control d'Endesa
ENDESA

Remarca el seu objectiu de fons de reactivar l'economia enfront del coronavirus

BARCELONA, 2 jul. (EUROPA PRESS) -

Endesa invertirà 694 milions d'euros bruts a Catalunya de 2021 a 2023 per seguir modernitzant les seves infraestructures de distribució, també amb l'objectiu de fons de reactivar l'economia davant la pandèmia del coronavirus.

Es tracta de renovar, ampliar i millorar les infraestructures elèctriques per reforçar el servei, automatitzar els sistemes que acceleren la reacció a les incidències i preparar la transició energètica amb una xarxa més digitalitzada, segons un comunicat de la companyia d'aquest dijous.

El director de la xarxa elèctrica d'Endesa a la Catalunya Oest, Carles Lafoz, ha afirmat que aquest pla d'inversions està "consensuat amb la Generalitat" i ha assegurat el compromís de la companyia de mantenir l'activitat laboral on està present.

XARXA INTEL·LIGENT

Es desenvoluparà la intel·ligència de la xarxa d'alta, mitjana i baixa tensió a totes les comarques on opera per respondre a les necessitats de creixement a més curt termini; i s'ha estimat l'evolució de la demanda per planificar les noves infraestructures i el volum i la ubicació dels nous subministraments.

Seguirà avançant en la digitalització de la xarxa per millorar la seva operativitat davant els nous usos energètics, amb l'horitzó d'incrementar la capacitat de la xarxa per als gairebé 4,4 milions de clients a Catalunya.

El pla desenvoluparà infraestructures per a alta, mitjana i baixa tensió: es preveu la repotenciació de la xarxa mallada d'alta tensió, l'ampliació i posada en marxa de noves subestacions, noves línies d'alta tensió, renovació i ampliació de la xarxa de mitjana tensió, i un pla específic per a la xarxa de baixa tensió.

NOVES TECNOLOGIES

Es prioritzarà potenciar les noves tecnologies i les xarxes intel·ligents (smart grids), per gestionar nous usos energètics, com són la generació distribuïda, l'autoconsum i la mobilitat elèctrica.

Consistirà en una automatització basada en sensors i nous modelatges per fer la transició de la xarxa elèctrica actual a la digital progressivament, millorant la seguretat i fiabilitat.

S'actuarà arreu de Catalunya, encara que amb "un esforç econòmic addicional" en quatre àrees: la Plana de Lleida, per reduir microtalls; la Costa Brava (Girona) i la Costa Daurada (Tarragona), que cada any requereixen noves actuacions, i es faran fora de la temporada d'estiu per minimitzar l'afectació al turisme; i a les comarques afectades pel temporal 'Glòria' de gener, per incrementar la resistència de les xarxes elèctriques.

5.000 OCUPACIONS EN DISTRIBUCIÓ

Un altre eix de propers exercicis serà que les línies elèctriques aèries (sobretot situades en entorns naturals) protegeixin l'avifauna d'impactes i electrocucions, cosa que es realitza fa anys, però enguany es preveu un pla específic coordinat amb Medi Natural de la Generalitat.

La companyia ha destacat la implicació de personal tècnic que suposen totes aquestes actuacions, i que l'activitat de Distribució d'Endesa a Catalunya "genera i garanteix gairebé 5.000 llocs de treball", entre plantilla pròpia (1.394) i contractistes i subcontractistes (3.600).

el més llegit

 1. 1

  Un operatiu policial als barris de Rocafonda, El Palau i Cerdanyola de Mataró finalitza amb 81 persones identificades

 2. 2

  Els Mossos busquen un home a Lleida que n'hauria matat un altre en un pis del barri de Cappont

 3. 3

  Tres detinguts a L'Hospitalet per vendre marihuana a menors i a no socis d'un club cannàbic

 4. 4

  Quatre ferits en un accident a les obres de construcció de la rampa de la mina de Cabanasses de Súria

 5. 5

  AMPLIACIÓ:Els Mossos busquen un home a Lleida que n'hauria matat un altre en un pis del barri de Cappont