Publicat 13/5/2019 11:32:15 +02:00CET

Endesa instal·la una caixa niu per a aus a Tossa de Mar (Girona)

Catalunya obtiene la bandera azul 2019 para 97 de sus playas y 23 puertos deportivos
GENERALITAT

TOSSA DE MAR (GIRONA), 13 maig (EUROPA PRESS) -

Endesa ha instal·lat una caixa niu perquè els falcons pelegrins de la Costa Brava puguin reproduir-se i l'ha posada al penya-segat del Far de Tossa de Mar (Girona), ha indicat la companyia elèctrica aquest dilluns en un comunicat.

Ha explicat que ho ha fet en col·laboració amb els tècnics especialistes en treballs verticals i després d'obtenir els permisos corresponents i autoritzacions, a més d'haver cedit dos nius més a la Conselleria de Territori de la Generalitat.

La companyia elèctrica ha sostingut que aquesta iniciativa és una mesura compensatòria per la retirada de la caixa que hi havia a la xemeneia d'una central tèrmica a Cubelles (Tarragona) i que es va treure per desmuntar la central.

La caixa s'ha instal·lat al penya-segat de Tossa de Mar en tractar-se d'un enclavament inaccessible, la qual cosa Endesa ha remarcat que suposarà un impacte de presència humana poc rellevant, i en tenir una població de falcons pelegrins en aquesta àrea nascuda en entorns urbans, la qual cosa l'elèctrica ha valorat que fa que les zones turístiques no els afectin.

La ubicació ha estat escollida després de reunir-se amb la Conselleria: es van descartar les ubicacions de la costa del Garraf i nord de Tarragona per motius com la manca de verticalitat, altura i orientació, per la qual cosa es va optar per la zona de la Costa Brava.