Publicat 07/07/2015 10:59

Empreses d'economia col·laborativa demanen una regulació diferent a la tradicional

Representantes de (LetMeSpace, Trip4real, Social Car y Glovo
EUROPA PRESS

Creuen que hi ha espai per a la convivència entre els dos sectors perquè ofereixen productes diferents

BARCELONA, 7 jul. (EUROPA PRESS) -

Les empreses catalanes d'economia col·laborativa Social Car, Trip4Real, Glovo i Letmespace han demanat que la regulació que prepara la Generalitat sigui diferent de la dels sectors tradicionals per preservar el caràcter col·laboratiu de la seva activitat.

En una entrevista conjunta d'Europa Press, han assegurat que valoren positivament que es reguli la seva activitat perquè permetrà oferir més protecció a l'usuari, al negoci, i, en definitiva, millorar el servei als consumidors.

Alhora, la representant de l'empresa de 'carsharing' Social Car, Alexandra Ramió, ha assenyalat que "regular no és prohibir" i que, per mantenir la competitivitat, s'hauria de flexibilitzar la normativa dels sectors tradicionals.

El cofundador de l'empresa de servei de lliurament i missatgeria 'on-demand', Sacha Michaud, ha dit que la regulació de l'economia col·laborativa pot contribuir a reduir l'economia submergida notificant petits treballs i tasques que abans es portaven a terme en negre o per la col·laboració d'amics o familiars.

Michaud ha assenyalat que li agradaria que les administracions simplifiquessin els tràmits per fer-se autònom i impulsar els 'minijobs' per facilitar que els joves puguin treballar poques hores si ho desitgen.

La representant de la plataforma que ofereix experiències per a viatgers de la mà d'autòctons Trip4real, Zhandra Fonts, també considera que la regulació aflorarà l'economia submergida, cosa que veu com a molt positiva perquè es recaptarien més impostos que abans no es pagaven, i hi hauria més protecció contra els fraus.

Fonts ha assenyalat que Trip4real ofereix "molts productes en una mateixa plataforma", i que no li fa falta cap regulació específica, més enllà que es doti de seguretat l'economia col·laborativa.

El cofundador de LetMeSpace, Christian Picard, ha explicat que la regulació ha de ser capaç de trobar solucions perquè es paguin els mateixos impostos per llogar un habitatge independentment del temps que es faci: "Si és primera residència, el factor que s'ha de tenir en compte ha de ser el temps", i ha afegit que les segones residències haurien de pagar més.

TERME MITJÀ

Ramió considera que la regulació hauria de trobar un terme mitjà entre el "'yankee style' --que el veu excessivament desregularitzat-- i l''spanish style'".

Michaud ha destacat que li agradaria que les lleis a Espanya fossin molt menys prohibitives, però que les sancions fossin exemplars quan s'incomplissin.

En general no creuen que el sector suposi un problema per als sectors tradicionals perquè creuen que es complementen i cobreixen necessitats que abans no ho estaven, i que hi ha prou espai per a les dues.

En aquest sentit, opinen que el sector no destrueix llocs de treball, sinó que en crea de nous i de més formació.

A més, estan convençuts que l'auge d'aquesta economia és beneficiós per al conjunt de la societat perquè promou l'optimització de recursos i, moltes vegades, comporta un estalvi per a la butxaca dels ciutadans i el medi ambient.

Creuen que els sectors tradicionals "hiperregulats amb lobbies poderosos" estan intentant projectar una imatge negativa de l'economia col·laborativa perquè els obliga a oferir millors serveis, i que, tot i que el puguin retardar, no podran parar aquest fenomen perquè, segons ells, és anar en contra del pas del temps.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés