Publicat 12/12/2021 12:46CET

Una empresa catalana impulsa un sistema que monitorizar l'ús de bioestimulants en cultius

BARCELONA, 12 des. (EUROPA PRESS) -

L'empresa catalana Sequentia Biotech ha desenvolupat una plataforma basada en big data que monitoriza l'ús de bioestimulants en els camps de cultiu per analitzar-ne l'estat i millorar-ne el creixement.

La tecnologia permet recollir grans quantitats de dades de l'ARN de les plantes i transformar-les en gràfics per entendre com es comporta la vegetació quan se li apliquen bioestimulants, ha informat la Generalitat en un comunicat aquest diumenge.

"Es poden arribar a extreure centenars de milions de seqüències d'ARN de cada planta. Amb això donem respostes molt fàcils sobre què li passa a un vegetal quan se li aplica un bioestimulant concret, per exemple, per ajudar-lo en el procés de maduració del fruit", ha explicat el CSO de Sequentia Biotech, Riccardo Aiese Cigliano.

Ha afegit que Sequentia Biotech és la primera empresa del sector que es dedica a tractar aquestes dades en l'agricultura, i més concretament, en els bioestimulants, un "àmbit poc conegut tant a Catalunya com a Europa".

El projecte ha rebut el suport de l'Agència per a la Competitivitat de l'Empresa, ACCIÓ, i la Unió Europea mitjançant el programa Horizon 2020 sota l'acord de subvenció MSCA 712949, que finança el 100% de la contractació d'investigadors i promou "la incorporació de talent experimentat a les empreses i agendes de R+D catalanes".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2022 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés