TARRAGONA, 6 des. (EUROPA PRESS) -
L'emprenedor barceloní Humbert Conti ha creat l'empresa Kensho Sake d'elaboració artesanal de la beguda japonesa sake, però amb arròs originari del Delta de l'Ebre i aigua de la font de Benassal (Castelló).
El projecte té com a objectiu seguir el procés d'elaboració artesanal del sake japonès per aconseguir un producte de qualitat i que s'adapti al paladar local, per la qual cosa la seva elaboració és més complexa i el resultat té una certa semblança al vi, ha informat l'empresa en un comunicat.
En l'elaboració de la beguda, que es realitza a base d'arròs, no s'utilitzen ni sucres ni conservants afegits i, a més, es tracta d'un producte sense gluten.
L'empresa ha concebut aquest sake elaborat amb arròs mediterrani amb uns sabors característics i afruitats a causa de la sal marina, el sol, les oliveres i altres arbres fruiters del Delta de l'Ebre, com la taronja i la poma, que el fa "únic al món".
L'empresa Kensho --que pren el seu nom d'una paraula 'zen' que significa 'Descobreix la naturalesa'-- s'ha instal·lat en una masia del Parc Natural del Delta de l'Ebre.