Publicat 12/9/2020 21:05:07 +02:00CET

Elsa Artadi (JxCat) a ERC: "La unitat s'acorda entre tots i no s'exigeix"

   Demana evitar el "xantatge" públic entre les diferents posicions

   BARCELONA, 12 set. (EUROPA PRESS) -

   La vicepresidenta de JxCat i regidora a Barcelona, Elsa Artadi, ha reclamat aquest dissabte a ERC treballar en projectes compartits i evitar retrets públics: "La unitat s'acorda entre tots i no s'exigeix, ni es fa xantatge públicament amb les posicions dels uns i els altres".

   "Entenem que aquest 'pressing' públic no ajuda perquè només genera desconcert i desorientació i també descoratjament entre l'independentisme", ha lamentat, en declaracions difoses per JxCat en el seu perfil de Twitter i recollides per Europa Press.

   Ha demanat "unitat estratègica en tots els temes, no només ara amb la possible inhabilitació" del president de la Generalitat, Quim Torra, després que aquest dissabte el vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, reclamés una estratègia compartida entre les forces independentistes en aquest escenari.

   Artadi veu contradictori demanar eleccions i, al mateix temps, reclamar unitat, i ha assegurat que aquesta setmana i la que ve JxCat continuarà parlant amb els partits per consensuar estratègies unitàries lluny de "batalles partidistes", davant la possible inhabilitació de Torra.

DECISIONS NO ACORDADES

   Ha demanat respecte i responsabilitat en totes les postures i decisions: "Ens hem trobat decisions que afecten l'independentisme, sobretot referent a la política de Madrid, que no han estat acordades".

   "La voluntat de tots és trobar una estratègia conjunta entre partits i entitats que sigui la més útil per governar i avançar en el camí cap a la independència", per la qual cosa ha emplaçat els independentistes a asseure's i parlar, segons ha dit textualment.

Contador