Publicat 16/8/2019 11:57:27 +02:00CET

Els viticultors es tornen a concentrar contra els preus del raïm

Viñedo
JCCM - Archivo

BARCELONA, 16 ago. (EUROPA PRESS) -

Un grup de viticultors s'ha tornat a concentrar aquest divendres contra els preus del raïm aquesta temporada en una protesta que ha "col·lapsat" amb tractors la rambla de Vilafranca del Penedès (Barcelona), ha informat a Europa Press el president de l'Associació de Viticultors del Penedès, Santi Vallès.

La protesta l'ha convocada Unió de Pagesos (UP), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l'Associació de Viticultors del Penedès pels preus que volen pagar els grans cellers de la Denominació d'Origen Penedès (DOP) aquesta temporada.

L'acció ha començat a les 10.00 hores amb una desfilada de tractors per la rambla de la localitat, que "ha col·lapsat" la via, i ha continuat a les 11.00 hores amb una assemblea a la plaça de la Vila, de la qual en sortiran les properes accions.

Els afectats han assegurat que no han rebut cap resposta sobre la proposta de reunió sectorial que van suggerir al president de la DOP Cava, Javier Pagés Font, i a la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Aquest dimecres més de 250 viticultors es van concentrar davant del Centre Àgora de Vilafranca del Penedès contra la "deriva egoista i insolidària que no respon a l'estratègia que va començar el Consell Regulador per prestigiar el de la marca cava".