Els vigilants de l'aeroport de Barcelona critiquen que Trablisa els amaga informació

Publicat 12/8/2019 16:33:20CET
Filtre de seguretat de la T2 en l'Aeroport de Barcelona
EUROPA PRESS

Es queixen per la falta d'informació davant Inspecció de Treball, que no accepta la denúncia

EL PRAT DE LLOBREGAT (BARCELONA), 12 ago. (EUROPA PRESS) -

Els vigilants dels filtres de seguretat de l'aeroport de Barcelona-El Prat han criticat aquest dilluns que Trablisa els amaga informació sobre com s'està desenvolupant la vaga indefinida i de 24 hores convocada des del divendres.

L'assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, ha explicat que no tenen "cap tipus d'informació" sobre els empleats que estan acudint a treballar, els horaris que estan fent i si s'estan respectant els seus drets laborals, ha sostingut en declaracions a Europa Press.

Giménez ha defensat que Trablisa, adjudicatària del servei de seguretat al Prat des de 2018, hauria d'estar traslladant al comitè de vaga o al comitè d'empresa aquestes dades per comprovar que la vaga s'està desenvolupant correctament: "És una vergonya".

El comitè de vaga s'ha presentat aquest dilluns davant Inspecció de Treball de guàrdia per denunciar aquesta falta d'informació, però Giménez ha sostingut que no els han acceptat la denúncia, han tret les "pilotes fora" sobre les seves demandes i els han dit que la plantegin per via ordinària, solució que ha subratllat que pot arribar a trigar a resoldre's des de sis mesos fins a un any.

SENSE MEDIACIÓ "DE MOMENT"

Giménez també ha assegurat que la vaga es manté i que no estan tenint contactes amb Trablisa per desencallar la situació, a més de negar que estiguin considerant iniciar una 'vaga de zel'.

Així mateix, fonts de la Conselleria de Treball han informat a Europa Press que no hi ha convocada "de moment" cap mediació entre els treballadors i la direcció de Trablisa.

La vaga dels vigilants dels filtres de seguretat va començar el divendres amb uns serveis mínims del 90% i s'ha desenvolupat durant quatre dies sense incidents en l'operativa de l'aeroport de Barcelona, malgrat que s'han produït alguns augments de cues per passar els controls.