Publicat 26/7/2019 18:49:35 +02:00CET

Els vigilants de l'Aeroport de Barcelona convocaran vaga indefinida des del 9 d'agost

T1 de l'Aeroport de Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 26 jul. (EUROPA PRESS) -

El comitè d'empresa de Trablisa, encarregada dels controls de seguretat a l'Aeroport de Barcelona-El Prat, han anunciat que convocaran vaga indefinida i de 24 hores a partir del divendres 9 d'agost per demanar millores econòmiques i laborals.

En declaracions a Europa Press, l'assessor del comitè de vaga de Trablisa, Juan Carlos Giménez, ha explicat que la plantilla de Trablisa, formada per 500 treballadors, es mobilitzarà "fins que se solucioni el conflicte".

Giménez ha sostingut que els treballadors de Trablisa al Prat --adjudicatària del servei des de juny del 2018 i que s'encarreguen dels filtres de seguretat--, volen que se'ls compensi econòmicament per la sobrecàrrega de feina.

També demanen millores en qüestions com descansos, rotació, formació i paritat, i posar a la disposició dels treballadors un aparcament.

Giménez ha indicat que tenen previst registrar la convocatòria de vaga dilluns que ve a la Conselleria de Treball.

El comitè d'empresa de Trablisa va convocar una vaga el juliol, que va ser desconvocada per qüestions legals, després d'una reunió de mediació a la Conselleria de Treball, que va acabar sense acord.