Publicat 3/4/2019 16:39:05 +02:00CET

Els vicepresidents del Parlament protagonitzen una picabaralla en el ple

Arrimadas a Budó i Vilallonga: "Benvingudes al pitjor govern de la histria"
David Zorrakino - Europa Press

L'oposició reprn Josep Costa per manca d'"imparcialitat"

BARCELONA, 3 abr. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa (JxCat), i el segon, José María Espejo-Saavedra (Cs), s'han cridat a l'ordre mútuament aquest dimecres durant una discussió en el ple.

La discussió s'ha produt durant una intervenció de la líder de Cs, Inés Arrimadas, sobre el relleu de les conselleres de la Presidncia i de Cultura, quan ha criticat uns articles de Torra abans de ser president.

Costa, que en aquell moment presidia el ple per l'absncia momentnia del president Roger Torrent, ha interromput Arrimadas i li ha demanat "cortesia i respecte", cosa que ha generat una discussió entre tots dos.

Davant d'aquesta interrupció, Espejo-Saavedra ha retret al vicepresident primer la seva actuació i aquest l'ha cridat a l'ordre.

Espejo-Saavedra ha contestat cridant-lo també a l'ordre en considerar que estava actuant de manera parcial: "El crido a l'ordre a vost. Est actuant arbitrriament".

Després de la discussió, diversos diputats han demanat la paraula, per Costa s'ha negat a cedir-la fins que acabés el torn d'Arrimadas.

Amb el retorn de Torrent al seu seient i en acabar Arrimadas, el president ha donat la paraula al portaveu de Cs, Carlos Carrizosa: "És intolerable que s'interrompi una oradora per recitar textos, articles de Torra. És una censura i una intromissió intolerable".

La portaveu dels comuns, Susana Segovia, ha demanat a la Mesa que es permeti que el debat flueixi perqu "en aquest cas no s'estava incomplint l'acord en les formes de la Cambra, i hi ha hagut una intromissió excessiva" per part de Costa.

El PSC-Units, David Pedret ha recordat que aquest acord fixava que els diputats no havien de faltar al respecte, desqualificar ni insultar diputats ni membres del Govern, per "aix no s'ha produt i les interrupcions no s'han basat en l'acord".

El popular Santi Rodríguez ha compartit que no s'ha complert cap dels requisits per interrompre Arrimadas i ha exigit que es dirigeixi el debat amb "imparcialitat", cosa que ha afirmat que Costa no ha complert.

Torrent ha reiterat la crida des de la presidncia al "respecte mutu" i s'ha comproms a revisar la fórmula amb la qual ha d'aplicar-se l'acord de la Cambra.