Publicat 11/8/2019 15:16:33 +02:00CET

Els vaguistes a l'aeroport de Barcelona veuen "anomalies" en el control de seguretat

Control de seguretat de la T1 en l'Aeroport de Barcelona
EUROPA PRESS

Criden el Govern a solucionar el conflicte laboral i descarten una vaga de zel

EL PRAT DE LLOBREGAT (BARCELONA), 11 ago. (EUROPA PRESS) -

Els treballadors de seguretat de l'aeroport de Barcelona han criticat aquest diumenge "anomalies" en el control d'equipatges i preveuen denunciar-ho en els propers dies als jutjats del Prat de Llobregat (Barcelona).

En declaracions als periodistes a la T1 de l'aeroport, el portaveu del comitè de vaga de Trablisa, Juan Carlos Giménez, ha explicat que demanaran a la justícia que revisi els enregistraments de les càmeres de seguretat durant els últims tres dies per comprovar si hi ha anomalies: "Si són certes, estem jugant amb alguna cosa molt gran".

Entre les anomalies, Giménez ha explicat que des del divendres, quan va començar la vaga del personal de seguretat, a l'aeroport no s'estan lliurant les bosses de plàstic on s'han d'emmagatzemar els líquids en passar el control d'equipatges.

Ha assegurat que la Guàrdia Civil està controlant els treballadors més que de costum i que, a causa de la pressió, una treballadora ha sofert un atac d'ansietat i ha requerit atenció mèdica.

Fonts de Trablisa han declarat Europa Press que els vigilants de seguretat de l'aeroport sempre estan supeditats a la Guàrdia Civil, hi hagi vaga o no.

Giménez també ha criticat que els estan fent passar l'equipatge per la cinta "més ràpid de l'habitual", per la qual cosa assegura que aquest diumenge hi ha menys cues que qualsevol altre dia de l'any.

INSPECCIÓ DE TREBALL

També ha explicat que es dirigiran a Inspecció del Treball, al·legant que l'empresa no ha proporcionat al Comitè de Vaga ni al Comitè d'empresa la informació que han requerit.

Giménez ha dit que, durant la vaga de 2017 de personal de seguretat de l'aeroport de Barcelona, el PSOE els va oferir reunir-se amb ells per estudiar els problemes de la infraestructura.

Per això, ara crida el Govern actual a millorar les seves condicions: "Volien demostrar la mala gestió del PP. Ara que estan governant en funcions, no s'han posat en contacte amb nosaltres".

També ha afirmat que cap partit polític s'ha posat en contacte amb els vaguistes de Trablisa, i ha descartat una vaga de zel.