Publicat 10/8/2019 19:17:31 +02:00CET

Els vaguistes de l'Aeroport de Barcelona critiquen Trablisa, Aena i Guàrdia Civil

Segona jornada de vaga dels vigilants de seguretat en l'Aeroport de Barcelona.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 10 ago. (EUROPA PRESS) -

El Comitè de Vaga de Trablisa ha criticat aquest dissabte l'actitud de l'empresa, d'Aena i de la Guàrdia Civil durant la seva protesta indefinida de 24 hores per reclamar millores laborals.

En un comunicat en la segona jornada de vaga, ha afirmat que Trablisa està sent la pitjor adjudicatària dels serveis de seguretat: "Almenys Eulen, finalment va complir amb nosaltres i amb els compromisos acordats", ha dit en al·lusió a la vaga anterior.

Els vaguistes han afegit que Trablisa "en dos anys s'embutxaca més de 100.000.000 d'euros, directament d'Aena, amb les diferents licitacions d'aeroports (uns 41.200.000 euros a Barcelona)".

I s'ha preguntat: "Es pot permetre provocar un conflicte només a Barcelona, mentint, enganyant i fent el que li ve en gana, sense cap tipus de conseqüència? Hi ha alguna cosa que se'ns escapa".

Acusen l'empresa de mentir-los, i de fer-ho amb la implicació d'organismes estatals, inclosa Aena, a la qual acusen que, "per la seva usura, és la veritable culpable de tots els conflictes constants" a l'Aeroport de Barcelona.

GUÀRDIA CIVIL

A més, el Comitè de Vaga es considera pressionat per la Guàrdia Civil durant la vaga: "Es pot entendre que s'utilitzi a la Guàrdia Civil en un conflicte laboral perquè exerceixin pressió sobre els treballadors?".

"És una funció de les forces de seguretat de l'estat, el participar al nostre entendre directament en un conflicte laboral?", afegeixen els empleats.

El Comitè reitera el seu compromís de respectar "l'abusiu" 90% de serveis mínims i constata que les cues existents són les normals en un aeroport internacional, encara que considera que a Barcelona es deuen al fet que l'aeroport s'ha quedat petit.