Publicat 30/07/2023 12:44

Els usuaris de Renfe podran adquirir des de dimarts els abonaments gratuïts de Rodalies i Mitja Distància

Archivo - Un tren de Renfe
CAF - Archivo

MADRID, 30 jul. (EUROPA PRESS) -

Els usuaris de Renfe podran adquirir des del pròxim 1 d'agost i durant tot el període de vigència els abonaments gratuïts de Rodalies, Cercanías i Mitja Distància per viatjar entre l'1 de setembre i el 31 de desembre del 2023.

Per agilitar l'adquisició dels abonaments i evitar esperes innecessàries, l'adquisició és possible a través de l'app de Rodalies Renfe, i en el cas dels abonaments de Mitja Distància a través de la web renfe.com i als canals de venda habituals (estacions, màquines autoventa, etc.).

Per obtenir-ne un, el client ha d'estar registrat prèviament. Per als serveis ferroviaris Avant es manté el descompte del 50% en els abonaments. Aquest mateix descompte s'aplica a altres trajectes d'alta velocitat que han estat declarats Obligació de Servei Públic (OSP), que funcionen amb les mateixes condicions que un Abonament Avant.

Per adquirir l'abonament, tot i que és gratuït, cal dipositar una fiança de 10 euros en el cas de Rodalies i Cercanías, i de 20 euros per a cada servei de Mitja Distància convencional. El pagament amb targeta permetrà la devolució automàtica de la fiança, una vegada es constati que s'ha complert la condició d'haver realitzat 16 desplaçaments durant aquests quatre mesos.

Per als nens menors de 14 anys sense DNI, s'ha creat, a més, un abonament recurrent per a serveis de Mitja Distància, que podrà ser adquirit a renfe.com o a través de l'app de Renfe. El pare, la mare o el tutor podran adquirir, amb el seu NIF, NIE o passaport, un màxim de quatre abonaments de nen per a un origen i destinació durant el període de validesa.

Als viatgers que hagin utilitzat l'abonament gratuït de Rodalies, Cercanías o Mitja Distància durant el primer quadrimestre del 2023, se'ls retornarà la fiança sempre que n'hagin complert les condicions. Els que hagin pagat la fiança amb targeta, se'ls retornarà automàticament.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2023 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés