Publicat 12/4/2019 19:59:26 +02:00CET

Els treballadors de Nissan amenacen amb mobilitzacions després de la Setmana Santa

El comit d'empresa de Nissan Barcelona reclama un pla industrial de futur
EUROPA PRESS

Acusen l'empresa de fer servir "por, xantatge i imposició"

BARCELONA, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

El comit d'empresa dels centres de la Zona Franca i Montcada (Barcelona) de Nissan ha anunciat que consensuar i promour mobilitzacions a la tornada de les vacances de Setmana Santa, després de l'anunci per part de la companyia d'un ERO de 600 empleats.

En un comunicat d'UGT aquest divendres, ha anunciat la seva voluntat de resoldre el conflicte de manera negociada i consensuada, per es promouran aquestes mobilitzacions "davant l'acció tan agressiva" que suposa la presentació d'aquest ERO.

Han avisat que la culminació d'aquestes protestes es produir el dissabte 11 de maig coincidint amb la celebració del Saló de l'Autombil de Barcelona en Fira de Barcelona, en qu donaran a conixer al sector i a l'opinió pública "la manera de fer d'aquesta multinacional amb els seus treballadors".

Els treballadors han acusat la direcció de Nissan Motor Ibrica d'emprar l'estratgia de la por, i d'"apostar pel xantatge i la imposició".

El comit ha lamentat la manera de procedir de la direcció, "una vegada més comunicant accions traumtiques" i usant l'estratgia de la por comunicant la voluntat de presentar un ERO abans de les vacances.

El comit ha assegurat haver mostrat fins a l'últim moment la seva predisposició a continuar la negociació, "per la direcció s'ha negat".

Ha lamentat el curt període de negociació --quatre reunions-- i el canvi en la manera de procedir de la direcció pel que fa a les mesures voluntries, la qual cosa al seu judici "mostra clarament la mala fe premeditada davant la negociació del conveni collectiu".