Publicat 19/7/2019 14:17:40 +02:00CET

Els treballadors d'Iberia mantenen la vaga i qualifiquen l'empresa d'"intransigent"

A350 de Iberia
IBERIA

BARCELONA, 19 jul. (EUROPA PRESS) -

El comitè d'empresa d'Iberia Barcelona ha decidit mantenir la vaga convocada per als dies 27 i 28 de juliol i ha qualificat la direcció de la companyia d'"intransigent".

Aquest dijous va tenir lloc la primera reunió de mediació convocada per la Conselleria de Treball amb motiu de la vaga, ha informat UGT de Catalunya aquest divendres en un comunicat.

El comitè de vaga ha criticat la representació de la companyia per "no voler entrar a parlar" sobre els punts més importants que han plantejat, entre els quals hi ha la creació d'ocupació, la millora i manteniment del seu parc mòbil, i evitar càrregues de feina abusives.

Fonts sindicals consultades per Europa Press han explicat que la reunió va ser llarga però "infructuosa", i han sostingut que no entenen per què l'empresa no ha volgut negociar els serveis mínims en l'àmbit de la Generalitat.

SERVEIS MÍNIMS

El comitè d'empresa va lliurar en la mediació una proposta de serveis mínims a la Generalitat i a la companyia, així com una manifestació de part en la qual comunicaven a l'empresa que compliran els serveis mínims que dictamini l'administració competent.

Sostenen que l'empresa ha de comprometre's en el compliment de la llei a facilitar l'accés a les instal·lacions laborals de l'Aeroport de Barcelona al comitè de vaga i als representants legals dels treballadors.

També demanen que lliuri en persona les cartes de serveis mínims a cada treballador i que faciliti amb un mínim de 72 hores la llista de personal amb carta de serveis i el llistat de vols protegits dels dies de vaga.

Finalment, reclamen que la companyia no sol·liciti que es faci cap tipus d'hora extraordinària ni cap ampliació contractual durant els dies de les convocatòries "amb la finalitat de pal·liar les conseqüències de la legal convocatòria de vaga".