Publicat 25/7/2019 14:25:46 +02:00CET

Els treballadors d'Iberia mantenen la vaga davant l'"immobilisme" de l'empresa

Avión de Iberia
IBERIA - Archivo

BARCELONA, 25 jul. (EUROPA PRESS) -

El comitè d'empresa d'Iberia Barcelona ha decidit mantenir la vaga convocada per als dies 27 i 28 de juliol davant l'"immobilisme" de l'empresa, a la qual acusen de fer inviable qualsevol possibilitat de desconvocar-la.

La representació dels treballadors ha posat sobre la taula la "necessitat urgent" d'estabilitzar l'ocupació i ha demanat transformar la totalitat dels actuals treballadors fixos a temps parcial en treballadors fixos a temps complet, ha informat la UGT aquest dijous en un comunicat.

També ha sol·licitat fer fixos 400 treballadors eventuals --d'una plantilla de 1.000--, cosa que consideren que solucionaria la majoria de problemàtiques que pateix la plantilla.

Entre elles, destaquen "l'abús" d'hores extraordinàries obligatòries i la reorganització de torns i horaris, cosa que, segons el sindicat, permetria a la plantilla treballar en condicions dignes.

CARTES DE SERVEIS MÍNIMS

El comitè d'empresa també ha criticat que l'empresa està entregant cartes de serveis mínims sense que hagin estat dictats per l'administració i sense haver-los comunicat a l'associació de treballadors.

El sindicat ha sostingut que, amb aquesta actitud, l'empresa està vulnerant els drets dels treballadors i que, lluny de rebaixar la tensió, està conduint la plantilla a una situació sense sortida.

La setmana passada, el comitè d'empresa va entregar en la mediació una proposta de serveis mínims a la Generalitat i a la companyia, així com una manifestació de part en la qual comunicaven a l'empresa que compliran els serveis mínims que dictamini l'administració competent.

el més llegit

 1. 1

  Vergés veu possible unir les regions sanitàries de Barcelona i la seva àrea metropolitana

 2. 2

  Demòcrates demana un "govern d'emergència nacional" per superar la crisi del coronavirus

 3. 3

  El Govern espanyol i la UE organitzen dimarts una conferència de donants per a la migració veneçolana

 4. 4

  Els comitès d'empresa de Nissan exigeixen al Govern intensificar el treball institucional

 5. 5

  Coronavirus.- El Metro de Barcelona registra un 13% més de viatgers aquest dilluns que el passat