Els treballadors d'Iberia Barcelona convoquen una vaga el cap de setmana del 27 i 28 de juliol

Publicat 11/7/2019 16:01:52CET
Aeroport de Barcelona (arxiu).
ENAIRE - Archivo

BARCELONA, 11 jul. (EUROPA PRESS) -

El comitè d'empresa d'Iberia Barcelona ha convocat una vaga el dissabte 27 diumenge 28 de juliol per la "manca de diàleg" amb la direcció davant la situació de sobrecàrrega de feina de la plantilla.

Els treballadors de IAG, societat de la fusió d'Iberia i British Airways, reclamen un pla que contempli una contractació que respongui a l'excés de treball que pateix el personal de Barcelona, ha informat la UGT en un comunicat aquest dijous.

El sindicat ha afirmat que l'empresa es va comprometre a solucionar aquesta problemàtica en el context d'una desconvocatòria de vaga, però que un any més tard "els problemes continuen sent els mateixos".

Els problemes que s'han traslladat a la direcció de l'empresa són la poca contractació estable, la necessitat d'incrementar la plantilla eventual i l'ús indiscriminat de les hores extra d'obligat compliment perquè l'empresa no ha cobert la totalitat de baixes mèdiques dels treballadors en situació d'incapacitat temporal.

El sindicat ha assenyalat que fins ara els treballadors han rebut negatives "sistemàticament" per part de la direcció, i que aquesta situació empitjora a l'estiu per l'augment d'operacions.