Els treballadors d'Iberia Barcelona convoquen aturades els dies 24, 25, 30 i 31 d'agost

Publicat 13/8/2019 15:12:24CET
Diferents viatgers esperanfrente al panell d'informació dels vols de Sortida de l'Aeroport 'Josep Tarradellas Barcelona-El Prat', durant la vaga del personal de terra d'Iberia a Barcelona al juliol.
David Zorrakino - Europa Press

Demanen les mateixes millores laborals que van provocar les vagues del mes de juliol

BARCELONA, 13 ago. (EUROPA PRESS) -

Els treballadors d'Iberia Barcelona han convocat noves aturades el dissabte 24, diumenge 25, divendres 30 i diumenge 31 d'agost a l'Aeroport de Barcelona El Prat, ha informat la UGT de Catalunya en un comunicat aquest dimarts.

Aquestes aturades arriben després de les del dissabte 27 i el diumenge 28 de juliol, perquè la plantilla i la direcció d'Iberia no han arribat a un acord sobre les demandes de millores laborals que van comportar la vaga del juliol.

Els treballadors demanen acabar amb la falta de personal i estabilitat laboral, l'excés de càrregues de feina i l'abús de les hores extraordinàries, i reorganitzar els torns per facilitar la conciliació familiar i personal.

En declaracions a Europa Press, el portaveu d'UGT Iberia Barcelona, Omar Minguillón, ha explicat que han convocat noves aturades perquè l'empresa no ha fet cas de les seves peticions i que no ha volgut desencallar el conflicte, per la qual cosa han tornat a convocar vaga.

El comitè de vaga demana a l'administració que insti Iberia Barcelona a "dotar dels mitjans suficients" l'Aeroport de Barcelona, ha exposat en el comunicat.

La plantilla d'Iberia Barcelona és de 2.500 treballadors, que s'encarreguen de la facturació, l'embarcament, la càrrega i descàrrega, l'assistència i el manteniment als avions.