Publicat 31/5/2019 15:05:48 +02:00CET

Els treballadors de Deliveroo insisteixen abans del judici que no tenen "flexibilitat" i són "falsos autònoms"

Economía.- Trabajadores de Deliveroo insisten antes del juicio en que no tienen "flexibilidad" y son "falsos autónomos"
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 31 maig (EUROPA PRESS) -

Diversos treballadors de l'empresa Deliveroo s'han concentrat aquest divendres a la seu del Jutjat Social número 29 de Madrid abans de la celebració de la vista del judici que tindrà lloc aquest divendres arran d'una denúncia interposada per Inspecció de Treball i en el qual han estat citats més de 500 repartidors de la regió.

El judici enfronta la Tresoreria General de la Seguretat Social contra l'empresa Deliveroo. La vista estava prevista al desembre però va ser ajornada per una qüestió formal i ara es reprèn per esclarir si aquests treballadors han de ser assalariats i no treballadors autònoms de la multinacional britànica.

En aquest sentit, un portaveu de l'associació RidersXDerechos a Madrid, Felipe Diez, ha assegurat que són "falsos autònoms" i que la inspecció de treball "ho ha ratificat". Així, esperen que el jutge corrobori aquesta situació perquè, tal com ha explicat, es tracta d'un model que està pensat perquè siguin emprenedors, però no poden triar la tarifa que cobren per les seves comandes.

A més, ha insistit que la flexibilitat de la qual es fa ressò l'empresa de repartiment és "un discurs per no pagar la seguretat social" als treballadors, perquè han de complir un horari i unes instruccions que imposa la companyia.