Publicat 19/5/2014 11:57:24 +02:00CET

Els treballadors d'Ascó i Vandellòs qualifiquen d'"èxit" la vaga, amb un 95% de seguiment

Central nuclear de Ascó
EUROPA PRESS

TARRAGONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

Els treballadors de les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs han qualificat d'"èxit" la vaga feta entre divendres passat i que durarà fins a la nit d'aquest dilluns, ja que ha aconseguit un 95% de seguiment, segons ha informat el sindicat CCOO en un comunicat.

Fonts de l'empresa s'han limitat a apuntar a Europa Press que es tracta d'un procés intern i que, com a tal, no es facilitaran dades de participació, tot i que han aplaudit el compliment "escrupolós i responsable" dels serveis mínims per part del comitè d'empresa.

Aquestes fonts han recordat que de les tres centrals, la d'Ascó I es troba parada en procés de recàrrega "amb molt treball" que fer, pel que és en aquest centre on més treballadors han hagut ultimant les tasques de manteniment de la central.

El sindicat, satisfet amb el resultat de la vaga general, ha remarcat que "tan sols van acudir a treballar els que havien de complir amb uns serveis mínims que CCOO d'Indústria ha considerat abusius i desproporcionats".

Aquesta protesta se centra en la negociació del conveni col·lectiu dels treballadors per al que desitgen que "prevegi el necessari rejoveniment de la plantilla i garanteixi el manteniment de la feina", i que conclou la nit d'aquest dilluns.

Tot i això, el calendari de protestes es mantindrà en les pròximes jornades, amb mobilitzacions del 23 al 26 de maig; del 30 de maig al 2 de juny, i del 13 al 16 de juny en forma de vaga general.