Actualitzat 14/02/2019 15:56

Els títols de la REE cauen un 1,6% després d'anunciar la compra d'Hispasat a Abertis

El presidente de REE, Jordi Sevilla
RED ELÉCTRICA DE ESPAÑA - Archivo

MADRID, 13 Feb. (EUROPA PRESS) -

Els títols de la Red Eléctrica de España (REE) han tancat la sessió borsària amb una caiguda de l'1,6% després d'anunciar el dimarts al tancament de mercat la compra del 89,68% d'Hispasat en mans d'Abertis per un import de 949 milions d'euros.

En concret, les accions de la companyia participada per SEPI s'han situat en el tancament en 19,55 euros, després de caure un 1,63%.

La corporació que presideix Jordi Sevilla es converteix en "un dels principals gestors d'infraestructures de telecomunicacions del país" en virtut d'aquesta operació que emmarca en el nou pla estratègic que llança el proper dia 20.

Per la seva banda, Abertis conclou el procés de desinversions d'actius no estratègics que ACS i Atlantia van emprendre quan el passat any es van fer amb el grup, que queda enfocat a les concessions d'infraestructures de transports.

Les dues parts confien que la transacció culmini dins del primer semestre d'aquest any, una vegada que obtingui l'autorització del Govern, un tràmit necessari atès que Hispasat gestiona uns actius, els satèl·lits, que són propietat de l'Estat.

De fet, Hispasat reforçarà el pes de l'estat a la seva capital quan passi a mans de la Red Eléctrica de España .

Aquest operador de les instal·lacions de distribució elèctrica del país està participat en un 20% per SEPI, 'holding' que, al seu torn, també té una participació del 7,41% en l'operador de satèl·lits. El 2,91% restant de la seva capital està en mans del CDTI.

El preu de l'operació suposa valorar el 100% d'Hispasat en 1.058 milions d'euros. Es tracta d'uns 100 milions d'euros inferior als 1.149 milions en què es va estimar la signatura en la negociació que Abertis i Red Eléctrica de España ja van mantenir a l'inici del 2018, abans que ACS i Atlantia emprenguessin la 'guerra' pel grup de concessions.

No obstant això, en aquesta ocasió es venia només el 57% de la signatura de satèl·lits que llavors tenia Abertis, que posteriorment va prendre el 32% que estava en mans de la francesa Eutelsat a un preu inferior.

D'aquesta manera, l'import pactat ara seria similar al resultat de la mitjana dels dos preus anteriors.

La companyia preveu finançar l'adquisició amb deute extern, segons ha detallat la signatura, que el proper 20 de febrer presentarà la seva nova estratègia "focalitzada a impulsar la transició energètica a Espanya", però també a convertir la companyia en "un referent en innovació tecnològica".

De fet, Red Eléctrica de España, que ja gestiona la segona major xarxa de fibra òptica del país, confia que, després d'aquesta operació, el negoci de les telecomunicacions li reporti uns 330 milions d'euros anuals.

Hispasat gestiona actualment la flota de set satèl·lits espanyols, que donen cobertura a Europa i el continent americà.

La signatura genera ingressos de 204 milions d'euros anuals, un benefici brut d'explotació (Ebitda) de 161 milions i, en el capítol financer, fa front un deute net de 285 milions.

Del seu costat, amb la venda de la seva participació de control en Hispasat, Abertis posa fi a dotze anys al capital de la signatura de satèl·lits.

Així mateix, ACS i Atlantia tanquen les desinversions d'actius considerats no estratègics que es va anunciar quan el darrer any es van fer amb el control del grup d'autopistes, i atès que ja van vendre la signatura d'antenes de telefonia Cellnex.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés