Actualitzat 6/2/2019 17:08:46 +00:00 CET

Els taxistes tornen a treballar després de 16 dies de vaga i sense aconseguir les seves reivindicacions


Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 6 Feb. (EUROPA PRESS) -

Els taxistes madrilenys han tornat a treballar aquest dimecres després de 16 dies de vaga indefinida i sense haver obtingut les reivindicacions que reclamaven al Govern de Madrid per regular els VTC.

Encara que l'aturada ha finalitzat a les 6 hores, ja des d'aquest dimarts s'han pogut veure taxis disponibles pels carrers de la capital. També les estacions de taxis com la d'Atocha o l'Aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas presenten normalitat des de primera hora.

Els taxistes van decidir aquest dimarts en un referèndum aixecar la vaga indefinida en decantar-se per aquesta opció el 53,9% dels professionals del sector (4.233) davant de l'altre 44,9% que optava per continuar amb la vaga (3.522 vots). Es van comptabilitzar 60 vots en blanc i 28 nuls.

La Comunitat de Madrid ha plantejat una sèrie de mesures destinades directament al sector i amb la finalitat de no haver d'acabar amb els VTC. D'aquesta manera, plantegen en lloc de les limitacions de les 16 hores per treballar, poder ampliar a 24 hores, o passar del vehicle de 7 places a 9.

També se'ls ofereix la possibilitat que existeixin trajectes compartits o una tarifa fixa, a la qual després s'hi puguin aplicar descomptes. El president de la Comunitat, Ángel Garrido, s'ha alegrat que els taxistes "tornin a treballar" i ha lamentat que hagin estat "mal assessorats" per uns pocs.

El sector no ha aconseguit que la Comunitat redactés un projecte de llei que contemplés la precontractació temporal --van arribar a plantejar que fos d'una hora-- o la prohibició de la captació dels clients al carrer.

Durant aquests 16 dies d'aturades, els taxistes s'han concentrat davant de la seu del PP, al carrer Génova, o a la Puerta del Sol, on es troba el despatx d'Ángel Garrido. També van col·lapsar el recinte firal quan es va celebrar la Fira Internacional del Turisme, Fitur, i van tallar diverses vegades carreteres com la M-40.

Amb la fi de la vaga indefinida, els set companys que feien vaga de fam des de fa onze dies, i que estaven instal·lats al carrer Payaso Fofó, a Vallecas, també la finalitzen.