Publicat 20/1/2019 11:33:45 +01:00CET

Els taxistes continuen en vaga indefinida a Barcelona després de la reunió amb el Govern

EUROPA PRESS

BARCELONA, 20 gen. (EUROPA PRESS) -

Els taxistes de Barcelona van decidir aquest dissabte a la nit en assemblea que continuen amb la vaga indefinida, que manté collapsada la Gran Via de Barcelona, després d'una reunió de 4 hores amb la Conselleria de Territori i Sostenibilitat i l'rea Metropolitana de Barcelona (AMB).

El representant sindical d'Élite Taxi, Alberto Álvarez, ha explicat en un missatge en Twitter que la Generalitat els va oferir una ampliació del temps de precontratación dels vehicles VTC que dependria dels ajuntaments i d'AMB, a canvi que detinguessin immediatament la protesta.

"I l'assemblea ha dit que no, no ens movem d'aquí", ha explicat Álvarez, que ha concretat que el Govern els va oferir una nova reunió el dimarts a les 16 hores, ja que han d'estudiar jurídicament la nova proposta.

En una entrevista en Rac1 recollida per Europa Press aquest diumenge, Álvarez ha anunciat que la vaga de taxis "es pot estendre per Catalunya" a partir d'aquest dilluns.

"A partir del dilluns la vaga es pot estendre a la Costa Brava, la Costa Daurada", ha detallat Álvarez, que ha afegit que com més duri la negociació amb la Generalitat més complicat ser aixecar la protesta, ja que segons ell els taxistes estan mentalment més forts.

Ha reconegut que la proposta del Govern d'aquest dissabte a la nit "és un gest de bona voluntat" i ha valorat que el president de la Generalitat s'hagi implicat directament en el conflicte, per ha afirmat que els taxistes ja no confien en les administracions.

També ha demanat disculpes als ciutadans per les molsties que hagin pogut causar, i per les quals podran patir a partir d'aquest dilluns, ja que el sector preveu continuar amb la protesta.

Álvarez ha confessat que es va plantejar dimitir després de l'agressió a un periodista d''El País' en una assemblea de taxistes aquest dissabte, per ha assegurat: "Si la gent et demana que no abandonis, has d'aguantar i fer pedagogia".