Publicat 19/1/2019 10:20:30 +01:00CET

Els taxistes de Barcelona mantenen l'atur i el bloqueig de la Gran Via tota la nit

Protesta de taxistes en la Gran Via de Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 gen. (EUROPA PRESS) -

Els taxistes en vaga que la tarda del divendres van decidir ocupar la Gran Via de Barcelona han mantingut l'atur en aquesta avinguda durant tota la nit i a primera hora d'aquest dissabte el bloqueig s'ha situat entre els carrers Girona i Rocafort.

Permeten la circulació als carrers perpendiculars a la Gran Via, on també est lliure el carril lateral i un dels carrils del centre de l'avinguda per permetre el pas de transports d'urgncies.

Els taxistes tenen previst fer una assemblea a les 12.30 hores d'aquest dissabte, segons ha explicat a Europa Press el portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez.

Van iniciar la protesta el divendres en contra de la proposta del Govern de Catalunya d'obligar els vehicles de lloguer amb conductor (VTC) a precontratar els seus serveis amb 15 minuts d'antelació, ja que el collectiu del taxi vol que s'obligui a contractar el servei de VTC amb 24 hores d'antelació.

Després d'una assemblea a la Gran Via el divendres van iniciar el tall i les mobilitzacions, i alguns dels taxistes també van fer una marxa fins a la plaa Sant Jaume, on es troba la Generalitat.

Els Mossos d'Esquadra van detenir set persones per presumptes danys i desordres durant les protestes dels taxistes a Barcelona el divendres.