Actualitzat 01/03/2024 13:46

Els socis de l'ANC voten des d'aquest divendres i fins al 14 de març si defensen una llista cívica

Archivo - La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu
EUROPA PRESS - Archivo

Les assemblees territorials, sectorials i 140 membres de l'ANC s'oposen a la proposta

BARCELONA, 1 març (EUROPA PRESS) -

Els socis de l'ANC voten des d'aquest divendres i fins al 14 de març si són partidaris d'impulsar una llista cívica per a la independència, que volen conformar en una agrupació d'electors, en les pròximes eleccions al Parlament.

La pregunta que hauran de respondre en la consulta és: 'Estàs d'acord que l'Assemblea impulsi la Llista Cívica per la Independència a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, per tal de fer efectiva la independència?'.

Malgrat la defensa de la direcció de la llista cívica, encapçalada per la presidenta Dolors Feliu, no hi ha una posició unànime sobre aquesta proposta en el si de l'entitat independentista.

La votació té lloc en plena crisi oberta dins l'entitat per les diferents opinions que desperta la iniciativa en una part dels membres i exmembres de l'ANC.

Més enllà del degoteig d'assemblees territorials que s'han oposat a la proposta en els darrers mesos, més de 140 membres de l'ANC van signar a finals de gener un manifest de rebuig a la llista cívica.

Entre els signants hi ha fundadors de l'entitat com Miquel Sellarès i Pere Pugès, els exvicepresidents Josep Cruanyes, Jaume Marfany, Jordi Pesarrodona i Carles Castellanos, i altres noms com el de l'exsecretària Blanca Serra, Lluís Llach, Toni Strubell, Julià de Jòdar i Carles Sastre.

PÈRDUA DEL CARÀCTER PLURAL

A més d'instar a votar 'no' en la consulta, consideren que la llista cívica fa perdre el caràcter plural d'entitat, els divideix i "accelera la pèrdua de lideratge de l'ANC en el moviment independentista".

També creuen que la iniciativa incompleix els estatuts, la declaració fundacional de l'ANC, el codi ètic i el full de ruta vigent, per la qual cosa també van registrar una denúncia davant el comitè deontològic de l'entitat.

Fins ara, les assemblees territorials que rebutgen la llista cívica són: Sabadell, Terrassa, Cerdanyola del Vallès, Mataró, Granollers, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar (Barcelona), Girona, Arbúcies, Sils, Maçanet de la Selva i Caldes de Malavella (Girona), Valls (Tarragona), i Lleida.

També s'oposen a la iniciativa les sectorials de l'entitat d'Administració Pública, la d'Immigració i la de Gent Gran.

VOTACIÓ I RESULTATS

Els socis donats d'alta abans del 31 de desembre de l'any passat, gairebé 40.000 segons fonts de l'entitat consultades per Europa Press, podran votar telemàticament, tot i que també s'habilitaran més de 80 punts presencials a tot Catalunya.

Els resultats es donaran a conèixer el dissabte 16 de març en l'Assemblea General Ordinària de l'ANC, que se celebrarà a Taradell (Barcelona).

Si guanya l'opció que defensa l'impuls de la llista cívica, tota la ciutadania podrà participar en la seva confecció i proposar candidats.

Posteriorment, es formarà una llista preliminar amb els candidats més votats, als quals se'ls consultarà si volen formar part de la iniciativa, i finalment es conformarà com a entitat independent.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés