Publicat 7/9/2020 21:59:48 +02:00CET

Els socialistes porten davant la Comissió Europea el tancament de Saint-Gobain a L'Arboç (Tarragona)

L'eurodiputat Javi López (PSC)
EUROPA PRESS - Archivo

TARRAGONA, 7 set. (EUROPA PRESS) -

L'eurodiputat del PSC Javier López ha preguntat per escrit a la Comissió Europea si preveu intervenir en el tancament de la planta de Saint-Gobain a L'Arboç (Tarragona) "activant mecanismes per assegurar la seva continuïtat", després que l'empresa hagi anunciat un expedient de regulació d'ocupació (ERE) per a la plantilla.

Davant el possible tancament i la vaga indefinida convocada pels sindicats, els socialistes demanen a la Comissió "mesures per protegir els treballadors", ha explicat López aquest dilluns en un tuit recollit per Europa Press.

En una altra pregunta, López interroga a la Comissió sobre si l'empresa podria ser beneficiària del fons Next Generation UE --per impulsar la recuperació després de la pandèmia del coronavirus-- amb la finalitat de "reconvertir-se i així evitar el tancament".

L'eurodiputat ha destacat el pes de la planta a la regió: "La clausura podria afectar unes 800 persones en una zona que ja pateix una elevada taxa d'atur".

Saint-Gobain defensa el tancament per "la caiguda i estancament de la demanda, l'elevat cost de construcció d'un nou forn unit a la previsió de falta de rendibilitat i viabilitat econòmica de la inversió", a més de per guanyar en competitivitat, segons va informar en un comunicat.

Contador