Publicat 20/8/2019 11:35:00 +02:00CET

Els sindicats de TCP i Ryanair es reuneixen aquest dimarts en el SIMA per evitar la vaga

Trabajadoes de Ryanair protesten en eMadrid-Barajas Adolfo Suárez durant la vaga de finals de juliol de 2018
Oscar del Pozo - Europa Press - Archivo

MADRID, 20 ago. (EUROPA PRESS) -

Ryanair i els sindicats USO i Sitcpla de tripulants de cabina (TCP) han estat citats aquest dimarts, 20 d'agost, en el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA) després dels deu dies de vaga que els treballadors han anunciat al setembre.

USO i Sitcpla van registrar divendres passat un preavís de vaga de deu dies al setembre (1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 28), a les tretze bases espanyoles de Ryanair en protesta per la intenció de l'aerolínia de tancar-ne tres: les de Gran Canària i Tenerife, a partir del mes de gener, i Girona més endavant.

Tots dos sindicats havien advertit que convocarien aturades al setembre després de l'anunci de Ryanair, no confirmat oficialment, de fer ajustos i retallades de plantilla a les seves bases. "Dubtem molt de la predisposició de Ryanair d'arribar a un acord", després de més d'un any de reunions, afirma USO.

Ryanair va avançar al febrer possibles ajustos a les seves bases per l'evolució del negoci a causa de la incertesa pel Brexit, a la qual cosa s'ha afegit l'impacte pel retard de la comanda de 30 avions 373 MAX, amb els quals comptava a l'estiu.

Segons Ryanair, per això diverses bases es reduiran o tancaran aquest hivern. Amb tot, assegura que "cap ruta es veurà afectada", perquè seran ateses per vols d'altres bases a partir del novembre quan comenci l'horari d'hivern.

La secció sindical de Sepla a Ryanair farà una votació entre els pilots afiliats per plantejar-los si impulsar mobilitzacions en resposta a l'amenaça d'acomiadar 100 pilots de l'aerolínia.

A la resta d'Europa, el sindicat Balpa, que defensa els interessos dels pilots britànics de Ryanair, ha convocat vaga el 22 i 23 de setembre i entre el 2 i 4 de setembre. A Irlanda, el sindicat Fórsa ha votat a favor d'anar a la vaga.