Publicat 19/7/2019 16:01:37 +02:00CET

Els sindicats demanen a Torra consens per solucionar "el bloqueig polític" després de la sentència de l'1-O

Pacheco (CC.OO.) y Ros (UGT)
CATALUNYA RÀDIO

BARCELONA, 19 jul. (EUROPA PRESS) -

CCOO i la UGT de Catalunya han traslladat al president de la Generalitat, Quim Torra, la necessitat de construir espais de diàleg i consensos polítics entre diferents per solucionar "el bloqueig polític" com a resposta a la sentència del judici de l'1-O.

Així li ho han comunicat els secretaris generals de CCOO i la UGT de Catalunya, Javier Pacheco i Camil Ros, durant la reunió que han mantingut aquest divendres a la Generalitat, han informat tots dos sindicats en un comunicat conjunt.

També li han traslladat la seva "profunda preocupació" per la situació de creixent desigualtat a Catalunya per l'increment de la pobresa; els baixos salaris i la temporalitat en el treball; la bretxa salarial de les dones i la baixa inversió en sanitat.

Creuen que Catalunya està desaprofitant el creixement de l'economia per fer-la arribar a la gent i corregir la desigualtat, per la qual cosa advoquen per polítiques per reforçar la base del benestar i la cohesió.

"Cal impulsar els valors democràtics i el respecte a posicions polítiques discrepants. És responsabilitat dels partits polítics, les institucions i, en primer lloc, del president Torra, com a màxim representant del govern català", han assegurat en el comunicat.