Els resultats de les eleccions seran "molt significatius" a partir de les 22.30 hores

Publicat 10/11/2019 9:11:54CET
Mesa amb paperetes a un col·legi electoral
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 10 nov. (EUROPA PRESS) -

El recompte de les eleccions generals d'aquest 10 de novembre començarà a les 20.00 hores, després del tancament dels col·legis electorals, i els resultats seran "molt significatius" a partir de les 22.30 hores.

Els resultats de les eleccions es començaran a conèixer a través de la pàgina web 'www.resultados.10noviembre2019.es' a partir de les 21.00 hores, quan tanquin els col·legis electorals a Canàries.

Per informar dels resultats compareixeran en roda de premsa a les 22.30 hores la ministra d'Educació i Formació Professional i portaveu del Govern central en funcions, Isabel Celaá; i el ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska.

Els vots que es dipositin en les eleccions generals d'aquest diumenge seran objecte d'un doble recompte: primer a les taules electorals quan es tanquin els col·legis i, a partir de dimecres, 13 de novembre, es procedirà a un escrutini general a les juntes electorals provincials, incloses ja les paperetes enviades des de l'estranger.

A les vuit de la tarda de diumenge s'introduiran a les urnes els sobres dels votants per correu, les paperetes del quals hauran estat portades per treballadors de l'operador postal al llarg del dia, i votaran els membres de la taula.

A continuació es donarà per tancada la taula electoral i començarà l'escrutini dels vots, que té caràcter públic, cosa que suposa que qualsevol persona, sigui o no elector, pot estar present en aquest acte. Això sí, el president de la taula pot expulsar qui de qualsevol manera entorpeixi o pertorbi el desenvolupament del recompte.

En primer lloc es comptaran els vots al Congrés i després es comptabilitzaran les paperetes del Senat.

Després, la taula electoral ha de confrontar el total de paperetes amb el de votants que han exercit el seu dret a vot i han estat anotats en les llistes dels vocals. El president ha de preguntar si hi ha alguna protesta sobre l'escrutini, moment perquè els representants dels partits expressin les queixes que puguin tenir i, si tot és correcte, s'anunciarà en veu alta el resultat.

el més llegit

 1. 1

  Girona activa el pla d'emergència per risc de desbordament del riu Onyar

 2. 2

  Deu carreteres tallades a Catalunya per la borrasca Glòria

 3. 3

  Tallada l'AP-7 entre Figueres i la frontera amb França per la borrasca Glòria

 4. 4

  El Govern central aprova apujar un 2% el sou dels funcionaris amb efectes retroactius

 5. 5

  El Govern i els comuns augmenten la despesa pública en 3.070 milions i aposten per la sanitat i l'educació

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista