Actualitzat 4/5/2020 10:07:00 +00:00 CET

Els restaurants només podran obrir durant l'horari de recollida de comandes

Cadires a la terrassa d'un bar, dos dies després que el Govern central presentés el seu pla de desescalada, Sevilla (Andalusia, Espanya), 30 d'abril del 2020.
María José López - Europa Press

MADRID, 4 maig (EUROPA PRESS) -

Els establiments d'hostaleria i restauració només podran obrir al públic durant l'horari de recollida de comandes i establir un sistema de repartiment a domicili preferent per als col·lectius més vulnerables al coronavirus, com persones més grans de 65 anys.

Així ho estableix l'ordre del Ministeri de Sanitat que entra en vigor a partir d'aquest dilluns, en la qual es regula l'obertura de determinats comerços i serveis durant la fase 0 del pla desescalada que va anunciar dimarts el Govern central.

En concret, l'executiu permet obrir l'activitat del sector de l'hostaleria i la restauració al públic a través de determinats serveis d'entrega a domicili i recollida de comandes, sense la possibilitat de consumir als establiments.

El client ha de trucar per telèfon o contactar amb el restaurant de manera 'online' i l'establiment fixarà un horari de recollida per "evitar aglomeracions". A més, l'ordre precisa que "només podran obrir al públic durant l'horari de recollida de comandes".

DISTÀNCIA DE DOS METRES I ATENCIÓ INDIVIDUALITZADA

Els locals hauran de comptar amb un espai habilitat i senyalitzat per recollir les comandes, i s'haurà de garantir la separació física de dos metres o, quan no sigui possible, comptar amb mostradors o mampares per protegir els clients i els treballadors.

L'ordre estipula que l'estada dels clients només es limitarà a pagar i recollir les comandes, i precisa que als establiments on sigui possible atendre'n més d'un alhora s'haurà de senyalitzar "de manera clara" la distància de seguretat interpersonal.

Quan no es pugui atendre'n individualment més d'un alhora, el Ministeri restringeix l'accés a l'establiment a un sol client, excepte en els casos en els quals es tracti d'un adult acompanyat per una persona amb discapacitat.

La comanda es podrà fer al mateix establiment als locals que diposin de punts de recollida per a vehicles, i els serveis d'entrega a domicili podran establir un sistema de repartiment preferent per a persones més grans de 65 anys, depenents o altres col·lectius vulnerables.

el més llegit

 1. 1

  Un operatiu policial als barris de Rocafonda, El Palau i Cerdanyola de Mataró finalitza amb 81 persones identificades

 2. 2

  Els Mossos busquen un home a Lleida que n'hauria matat un altre en un pis del barri de Cappont

 3. 3

  Tres detinguts a L'Hospitalet per vendre marihuana a menors i a no socis d'un club cannàbic

 4. 4

  AMPLIACIÓ:Els Mossos busquen un home a Lleida que n'hauria matat un altre en un pis del barri de Cappont

 5. 5

  Quatre ferits en un accident a les obres de construcció de la rampa de la mina de Cabanasses de Súria