Publicat 30/8/2020 1:33:24 +02:00CET

Els regidors del PDeCAT a l'Àrea Metropolitana de Barcelona es donaran de baixa des del dia 1

BARCELONA, 30 ago. (EUROPA PRESS) -

Els regidors de l'Àrea Metropolitana de Barcelona que són associats del PDeCAT es donaran de baixa del partit des de l'1 de setembre, en acusar la formació de prendre "reiterades decisions unilaterals" sense tenir en compte els socis i de no escoltar els presos independentistes.

En un comunicat del grup metropolità del PDeCAT, inscrits sota les sigles de JxCat, també han cridat a tots els associats del partit a seguir el seu exemple, i per això els demanen que trenquin el carnet de la formació que presideix David Bonvehi.

Tot això, després que el PDeCAT hagi demandat JxCat per un canvi en la propietat de les sigles en el registre de partits, fet pel qual van passar de la direcció del PDeCAT a ser controlades per persones properes a l'expresident de la Generalitat i líder del nou JxCat, Carles Puigdemont.

"Aquest fet és inadmissible amb la nostra voluntat de sumar i de fer créixer el nostre anhel d'una àmplia majoria independentista al nostre país. Una vegada més, s'ha pres una decisió de gran importància sense consultar els associats del PDeCAT, generant de nou una situació de menyspreu i autoritarisme" per part de la direcció actual del partit, destaquen.

A més de recordar que els associats del PDeCAT van acordar transitar cap a Junts, i que una vegada negociat la fórmula se sotmetria a votació, han criticat que el partit no convoqués una assemblea general al juliol i que la direcció desestimés la proposta d'encaix proposada pels presos de JxCat i l'exconseller Lluís Puig.

També acusen Bonvehí de realitzar reunions amb alcaldes i grups municipals "a esquena de càrrecs comarcals i de vegueria amb una clara falta de respecte amb l'actual organització del partit".

"Ja no ens sentim representats per aquesta direcció. Aquest fet no és aïllat, és la suma de decisions i declaracions en els últims mesos, sense tenir en compte la veu de l'associat", subratllen, després d'afegir que trencar amb el PDeCAT és fer un pas inequívoc en favor de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i de la nova formació.

Contador