Publicat 29/5/2019 15:08:45 +02:00CET

Els regidors que deixen l'Ajuntament de Barcelona demanen diàleg a la ciutat

26M-M.- Regidors Que Deixen L'Ajuntament De Barcelona Demanen Diàleg Per la Ciutat
EUROPAS PRESS

BARCELONA, 29 maig (EUROPA PRESS) -

Els regidors que no repetiran a l'Ajuntament de Barcelona en el proper mandat han apostat aquest dimecres pel diàleg a la ciutat i pel bon enteniment i les bones relacions entre edils malgrat les discrepàncies polítiques, en un acte que ha organitzat el Gremi de Restauració de Barcelona i Barcelona Oberta per agrair la feina als edils que no repeteixen: 30 dels 41 del ple.

Hi han assistit el candidat socialista, Jaume Collboni, i la també electa Neus Munté (JxCat), i edils que deixen l'Ajuntament, com Gala Pin, Agustí Colom (BComú), Xavier Trias, Jaume Ciurana, Sònia Recasens, Irma Rognoni, Jordi Martí, Mercè Homs, Francina Vila i Maite Fandos (Grup Demòcrata).

També hi han assistit Carina Mejías, Koldo Blanco (Cs), Trini Capdevila (ERC), Daniel Mòdol (PSC), Alberto Fernández, Javier Mulleras, Alberto Villagrasa (PP) i el no adscrit Joanjo Puigcorbé --de tots els grups municipals excepte la CUP Capgirem, que no ha aconseguit representació--.

Colom ha destacat que aquest ha estat un mandat complicat però que han pogut treballar conjuntament per avançar, millorar la ciutat i aconseguir una prosperitat tan compartida com ha estat possible, i ha subratllat que la política té sentit quan serveix per solucionar conflictes.

L'encara líder del PDeCAT a l'Ajuntament i exalcalde de la ciutat, Xavier Trias, ha ressaltat que, encara que ara deixa la política, sempre tindrà la porta oberta per ajudar la ciutat, i ha demanat no posar "cinturons" per avançar en la millora de Barcelona.

El líder municipal del PP, que deixa l'Ajuntament després de dècades i tornarà a l'advocacia, ha fet una "apel·lació a la vella política, tan injuriada i criticada", entesa com la que posa la ciutat per sobre de les sigles de partit, i ha apostat per recuperar el sentit de la paraula, segons Fernández.

RELACIÓ MALGRAT LES DISCREPÀNCIES

Recasens ha recordat el cap de llista de JxCat empresonat, Joaquim Forn, i ha assenyalat que, un cop s'ha estat regidor, mai no es deixa de veure la ciutat amb aquests ulls: "Més que un acte de comiat, és un acte de retrobament, dels qui en un moment o altre hem volgut que la ciutat prosperés i creixés. Un moment de reconeixement mutu".

En un ambient distès, Mejías ha destacat la importància de tenir bones relacions entre regidors malgrat les discrepàncies polítiques --cosa que ha exemplificat quan ha explicat que ha compartit taxi sovint amb Montserrat Ballarín (PSC) i Agustí Colom (BComú) perquè viuen a prop--, i ha agraït la implicació dels sectors de la restauració i el comerç a la ciutat.

Capdevila ha recordat una caiguda que va patir en el ple i ha destacat la importància d'anteposar la ciutat als interessos dels partits i a la ideologia, i ha defensat que no són els sectors de Barcelona els que han d'agrair la feina dels regidors, sinó al revés.

Entre anècdotes i bromes, Mòdol ha recordat que no és un polític de professió i ha presumit que ha fet amics en tots els grups polítics de l'Ajuntament, i ha fet broma amb el fet que des de l'equip socialista l'han intentat "domesticar una mica", perquè ha estat una mica cosa rebel.