Actualitzat 26/01/2016 11:40 CET

Els promotors de la ILP d'habitatge demanen "compromís públic" a Puigdemont per aplicar-la

Cartes con lemas de  Alianza contra la pobreza energética.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 26 gen. (EUROPA PRESS) -

El grup promotor de la iniciativa legislativa popular (ILP) de l'habitatge, contra els desnonaments i la pobresa energètica, que va ser aprovada per unanimitat pel Parlament el juliol, ha reclamat aquest dimarts "compromís públic" al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en la seva aplicació.

En una carta oberta dirigida a Puigdemont, el grup demana al president "voluntat, determinació i coratge polític per aplicar-la", ja que considera que la responsabilitat de la Generalitat no acaba en les formacions i en generar eines per als ajuntaments.

Ha demanat un "compromís públic i ferm" a l'hora d'executar accions per completar l'aplicació plena de la Llei 24/2015, de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica.

Sol·licita desenvolupar el reglament de segona oportunitat que ha de permetre a les famílies deixar enrere el sobreendeutament associat a l'habitatge, tenint en compte que la mateixa llei fixa tres mesos per disposar d'un mecanisme extrajudicial de segona oportunitat, i un any per presentar un projecte de llei que desenvolupi mesures en aquest àmbit.

Demana mobilitzar pisos buits de bancs i grans propietaris; alliberar les famílies del deute que es deriva de la pobresa energètica signant convenis amb les subministradores d'aigua, llum i gas; sancionar els incompliments de la llei, i dotar-la de partida pressupostària suficient per garantir-ne l'aplicació.

La missiva, signada pel grup promotor de la ILP Habitatge, per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), per l'Aliança contra la Pobresa Energètica i l'Observatori Desc, insta també a una trobada per continuar treballant en l'aplicació de la norma amb Puigdemont i els consellers de Governació i Economia.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés