Publicat 17/8/2019 11:02:08 +02:00CET

Els professors de Hong Kong surten als carrers per sumar-se a les protestes contra l'executiu regional

China.- Los profesores de Hong Kong salen a las calles para sumarse a las protestas contra el Ejecutivo regional
REUTERS / KIM HONG-JI

MADRID, 17 ago. (EUROPA PRESS) -

Més de 22.000 professors de Hong Kong, segons l'organització --8.300 segons la Policia--, han desafiat un xàfec per sumar-se a les protestes contra l'executiu i la seva polèmica proposta de llei d'extradició.

"Aquesta és la primera vegada que els mestres s'uneixen a una marxa liderada pels mateixos educadors. Els joves i els estudiants són el nostre futur. Necessitem sortir i protegir-los", ha declarat el president del Sindicat de Mestres Professionals, Fung Wai Wah.

La marxa, que ha comptat amb el permís de la Policia, ha transcorregut sense incidents malgrat l'extrema tensió regnant al territori, informa el 'South China Morning Post'.

Aquest divendres, milers d'estudiants pertanyents a una desena d'instituts i universitats es van concentrar al centre de la ciutat amb la intenció de demanar ajuda als Estats Units i el Regne Unit en les seves protestes per garantir la independència judicial del territori respecte de la Xina.

La concentració a Chater Garden va ser el prolegomen del que podria ser un nou cap de setmana d'enfrontaments entre Policia i manifestants, amb diverses protestes addicionals que exigiran la suspensió total del polèmic projecte de llei i la creació d'una comissió independent per investigar els casos de violència policial denunciats des de l'inici de les protestes a finals de març.

Aquest proper dissabte acollirà una altra popular des de Hung Hom a To Kwa Wan i el diumenge tindrà lloc una altra marxa més, de l'organització d'activistes del Front Civil per als Drets Humans, contrari a Pequín. També s'espera una concentració de partidaris de la Policia.