Publicat 13/5/2020 9:35:16 +02:00CET

Els presos recuperen els permisos de sortida i les visites al locutori a partir d'aquest dijous

Furgons de la Guàrdia Civil aparcats a la presó de Soto del Real on els efectius de la UME s'han desplegat per desinfectar les instal·lacions i evitar l'expansió del coronavirus, Soto del Real ( Madrid/Espanya), 20 de març del 2020.
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

MADRID, 13 maig (EUROPA PRESS) -

Els presos dels centres penitenciaris espanyols recuperaran a partir d'aquest dijous els permisos de sortida i les visites al locutori, segons recull una ordre que signa el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i ha publicat aquest dimecres el BOE.

Així, els interns classificats en tercer grau o que tinguin aplicat el règim de flexibilitat en centres d'inserció social, seccions obertes o centres ordinaris, podran sortir per dur a terme les activitats. Això sí, hauran de respectar les recomanacions i obligacions de les autoritats sanitàries.

En aquest sentit, també es reprèn el trasllat d'interns que sol·licitin les autoritats judicials, i els que siguin per raons sanitàries, circumstàncies regimentals o de tractament, segons les indicacions sanitàries que es vagin adoptant en cada cas i moment.

A més, l'ordre estableix que es recuperen les activitats educatives, formatives, terapèutiques, esportives, culturals i religioses a l'interior dels centres, en funció de la seva situació i de les mesures que puguin anar adoptant les autoritats competents.

En aquest context, el Govern espanyol ha justificat la represa d'aquestes activitats que es van paralitzar després de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma. "Cal acomodar l'àmbit penitenciari a la nova situació actual", sentencia l'ordre.

Amb tot, l'executiu ha avisat que aquestes actuacions i activitats es podran revertir si la situació epidemiològica ho aconsella, de manera general o individualitzada. L'ordre arriba dos mesos després que la pandèmia del coronavirus obligués a aïllar totes les presons espanyoles.

Contador