Publicat 29/1/2019 20:16:11 +01:00CET

Els presos del procés sobiranista seran traslladats a Madrid el divendres 1 de febrer

Dirigents independentistes empresonats al centre penitenciari de Lledoners
MNIUM CULTURAL - Archivo

Interior informa al Suprem que els acusats estaran a la disposició del tribunal a partir de l'endem

MADRID, 29 gen. (EUROPA PRESS) -

Els nou polítics acusats de rebellió que es troben en presó provisional a presons de Catalunya seran traslladats a Madrid aquest divendres, 1 de febrer, perqu puguin assistir al judici al Tribunal Suprem, que comenar en els propers dies, segons la providncia remesa per l'alt tribunal a les parts i a la qual ha tingut accés Europa Press.

En concret, l'escrit de la Sala Segona (penal) del Suprem assenyala que s'ha rebut comunicació del secretari general d'Institucions Penitenciries, Ángel Luis Ortiz, en la qual informa del trasllat dels nou acusats a la presó preventiva als centres penitenciaris de Soto del Real i Alcalá d'Henares.

La data del trasllat ser l'1 de febrer "perqu puguin estar a disposició del tribunal a partir del dia 2 de febrer", segons explica la providncia remesa a les parts aquest mateix dimarts.

El Ministeri de l'Interior ja havia confirmat que els exdirigents catalans homes serien traslladats a la presó madrilenya de Soto del Real (Madrid V), mentre que les dones anirien a la d'Alcalá d'Henares (Madrid I), on romandran durant les setmanes que es perllongui el judici.

El president del tribunal que enjudiciar el procés independentista a Catalunya, el magistrat Manuel Marchena, va comunicar el passat 23 de gener al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que la vista oral comenar en dates properes al 5 de febrer, la qual cosa havia de tenir-se en compte per organitzar el trasllat dels nou encausats que compleixen presó preventiva a presons catalanes.

Fonts d'Interior van explicar llavors que l'rea Penitenciria dels Mossos d'Esquadra coordinar el trasllat fins a Brians 2 dels presos que es troben a Puig dels Basses (on hi ha Dolors Bassa), Mas d'Enric (Carmen Forcadell) i Lledoners (Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Snchez i Jordi Cuixart).

Brians 2 és el centre d'enlla entre els Serveis Penitenciaris de la Conselleria de Justícia de la Generalitat i Institucions Penitenciries del Ministeri de l'Interior. Una vegada estiguin els nou a aquesta presó, és la Gurdia Civil la que es fa crrec del trasllat directe des de Catalunya fins a Madrid.