Publicat 10/3/2019 18:42:59 +01:00CET

Els presos de JxCat es comprometen a "apartar-se" per facilitar una candidatura unitària amb ERC

El Tribunal Supremo inicia hoy el juicio al "procés"
Pool

BARCELONA, 10 mar� (EUROPA PRESS) -

Els quatre presos de JxCat --els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn, i el diputat de JxCat Jordi Snchez-- s'han comproms a "apartar-se" per facilitar una candidatura unitria independentista amb ERC.

En una carta llegida aquest diumenge en la roda de premsa que ha anunciat que els quatre presos lideraran candidatures a les generals i les municipals, els presos han assegurat que els "hagués agradat una candidatura conjunta de tot el sobiranisme".

"Cercar i proposar aquesta concrdia, cridar les portes de les altres formacions sobiranistes i republicanes per emplaar-les en la unitat electoral és i ser la nostra guia fins al final", han defensat els candidats de JxCat, en referncia vetllada a ERC.

Per aix, han subratllat que es comprometen al fet que "si es considerés oportú" s'apartaran de les seves candidatures per facilitar una llista conjunta.

Han sostingut que JxCat és la formació que "representa millor l'esperit unitari i transversal de l'1 d'octubre", encara que han reiterat que la unitat és la millor aposta per vncer electoralment.

Han defensat que sortiran a guanyar i han destacat que el proper cicle electoral ser "transcendental i s'haur de deixar-se la pell", per la qual cosa han apostat per una política honesta, amb dileg, concrdia entre els pobles i defensa de la democrcia, en les seves paraules.

Aquesta acció "tindr com a nord l'exercici del dret a l'autodeterminació de Catalunya", han afegit, després de matisar que ho faran des de la fora de pau.