Actualitzat 29/1/2019 19:18:17 +00:00 CET

Els polítics presos seran traslladats a Madrid el divendres 1 de febrer

Dirigents independentistes empresonats al centre penitenciari de Lledoners
ÒMNIUM CULTURAL - Archivo

Interior informa al Suprem que els acusats estaran a la disposició del tribunal a partir de l'endemà

MADRID, 29 (EUROPA PRESS)

Els nou polítics acusats de rebel·lió que es troben en presó provisional a presons de Catalunya seran traslladats a Madrid aquest divendres, 1 de febrer, perquè puguin assistir al judici al Tribunal Suprem, que començarà en els propers dies, segons la providència remesa per l'alt tribunal a les parts i a la qual ha tingut accés Europa Press.

En concret, l'escrit de la Sala Segona (penal) del Suprem assenyala que s'ha rebut comunicació del secretari general d'Institucions Penitenciàries, Ángel Luis Ortiz, en la qual informa del trasllat dels nou acusats a la presó preventiva als centres penitenciaris de Soto del Real i Alcalá d'Henares.

La data del trasllat serà l'1 de febrer "perquè puguin estar a disposició del tribunal a partir del dia 2 de febrer", segons explica la providència remesa a les parts aquest mateix dimarts.

El Ministeri de l'Interior ja havia confirmat que els exdirigents catalans homes serien traslladats a la presó madrilenya de Soto del Real (Madrid V), mentre que les dones anirien a la d'Alcalá d'Henares (Madrid I), on romandran durant les setmanes que es perllongui el judici.

El president del tribunal que enjudiciarà el procés independentista a Catalunya, el magistrat Manuel Marchena, va comunicar el passat 23 de gener al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que la vista oral començarà en dates properes al 5 de febrer, la qual cosa havia de tenir-se en compte per organitzar el trasllat dels nou encausats que compleixen presó preventiva a presons catalanes.

Fonts d'Interior van explicar llavors que l'Àrea Penitenciària dels Mossos d'Esquadra coordinarà el trasllat fins a Brians 2 dels presos que es troben a Puig dels Basses (on hi ha Dolors Bassa), Mas d'Enric (Carmen Forcadell) i Lledoners (Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart).

Brians 2 és el centre d'enllaç entre els Serveis Penitenciaris de la Conselleria de Justícia de la Generalitat i Institucions Penitenciàries del Ministeri de l'Interior. Una vegada estiguin els nou a aquesta presó, és la Guàrdia Civil la que es fa càrrec del trasllat directe des de Catalunya fins a Madrid.