Publicat 22/8/2019 12:08:41 +02:00CET

Els pilots espanyols de Ryanair defensen massivament anar a la vaga

Pilots de Ryanair
RYANAIR - Archivo

El Sepla diu que esgotarà les vies de negociació, però no descarta convocar aturades durant les properes setmanes

MADRID, 22 ago. (EUROPA PRESS) -

Els pilots de Ryanair han defensat massivament adoptar mesures legals, entre elles la vaga, per protestar pel tancament de les bases de Tenerife Sud, Las Palmas de Gran Canària i, possiblement, Girona, que "suposaran l'acomiadament de més de 100 pilots a tot Espanya".

Més d'un 90% dels pilots que ha consultat el sindicat Sepla han dit 'sí' a la pregunta "autoritzes la Secció Sindical a prendre totes les mesures legals que es considerin necessàries, inclosa la vaga, per resoldre l'actual conflicte?", segons ha informat el Sindicat Espanyol de Línies Aèries (Sepla).

En el seu comunicat, Sepla assenyala que "encara no ha convocat cap vaga", tot i que "no descarta fer-ho durant les properes setmanes". Malgrat això, esgotarà en tot moment les vies de negociació amb la companyia.

Els pilots protesten per l'anunci del tancament de diverses bases, que no està fonamentat en cap argument legal ni econòmic i suposaria l'acomiadament de més de cent pilots

"Esperem que la companyia recapaciti en la seva decisió, que no està emparada per cap motivació econòmica perquè Ryanair continua anunciant beneficis any rere any", assenyalen des de la secció sindical del Sepla a Ryanair.

El Sepla denuncia que Ryanair ha anunciat el tancament de bases "sense fer el procediment legal obligatori per dur a terme un acomiadament col·lectiu" i igualment, considera que aquests acomiadaments "no s'ajusten a la legalitat, en no estar motivats ni legalment ni econòmicament".

L'equip legal del Sepla està estudiant de quina manera donar sortida a la voluntat del col·lectiu i assenyala que les mesures que adoptin finalment seran comunicades a l'opinió pública, "amb la finalitat de perjudicar tan poc com sigui possible els passatgers".