Els neozelandesos lliuren més de 10.000 armes en un pla de compensació després de la matança de Christchurch

Publicat 21/7/2019 15:31:58CET
N.Zelanda.- Nueva Zelanda lanza un plan para compensar la entrega de armas semiautomáticas y fusiles de asalto
REUTERS / JORGE SILVA - Archivo

SYDNEY, 21 jul. (Reuters/EP) -

Els neozelandesos han lliurat aquesta setmana més de 10.000 armes completes o en parts i accessoris varis a canvi d'un 95 per cent del seu preu original, en el principi del pla de compensació ideat pel Govern després de la matança del 15 de març a la localitat de Christchurh, la pitjor dels últims 60 anys al país.

Després de la massacre comesa en les mesquites d'aquesta localitat de South Island, i en la qual van morir 51 fidels musulmans, el Govern només va trigar un mes a prohibir la majoria de les armes semiautomàtiques, així com qualsevol accessori que faciliti els trets de repetició, alguns carregadors i algunes escopetes específiques.

Els propietaris d'aquestes armes tenen fins al 20 de desembre per entregar-les a les autoritats per gairebé tot el seu preu original, i el Govern neozelandès ha reservat a aquest efecte uns 140 milions d'euros.

Segons les dades de la Policia, més de 2.000 persones han lliurat un total de 3.275 armes i 7.827 parts i accessoris que reuneixen aquestes característiques. Aquest diumenge ha estat un dia especialment prolífic, amb més d'un miler d'armes lliurades en tot el país, segons la superintendent de Policia Karyn Malthus.