Publicat 4/11/2019 16:23:04 +01:00CET

Els Mossos tallen l'avinguda Diagonal per la visita del rei

Els Mossos d'Esquadra tallen l'avinguda Diagonal amb motiu de la visita de la familia reial.
PAU VENTEO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 4 nov. (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra han tallat l'entrada de la capital catalana per l'avinguda Diagonal amb motiu de la visita de la família reial, que aquest dilluns presidirà l'entrega dels Premis Fundació Princesa de Girona (FPdGi) al Palau de Congressos de Catalunya.

Els agents han situat furgons en els diversos carrils de l'avinguda, a l'altura de Zona Universitària, on es troba l'emplaçament escollit per celebrar el Xè aniversari de la FPdGi i el lliurament de guardons.

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat que fan desviaments a Esplugues de Llobregat (Barcelona) cap a la Ronda de Dalt, cosa que genera ja uns quatre quilòmetres de cua, segons ha explicat en un tuit recollit per Europa Press.

Els Mossos d'Esquadra també han desplegat tanques antibolcada, una nova eina antiavalots que la policia catalana encara no havia fet servir i que lloga a una empresa amb una antelació mínima d'aproximadament un dia.

Amb motiu del lliurament a Barcelona, Arran ha convocat una protesta a les 16 hores en la qual demana "bloquejar" els accessos de l'edifici, sota el lema 'Ni rei ni por'.

PROTESTES DE CDR

L'organització juvenil vinculada a la CUP ha interpel·lat als membres d'altres organitzacions independentistes com ara els CDR, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Pícnic per la República i Tsunami Democràtic per sumar-se a la protesta, a la qual ja han confirmat que hi aniran representants de JxCat i ERC.

Diferents columnes de col·lectius, dos d'elles convocades pels CDR, s'apropen caminant cap a la zona des de diversos barris de Barcelona: plaça de Sants i des de la sortida del Metro de Maria Cristina.