Els Mossos esperen una jornada electoral "tranquil·la" però vigilaran tots els col·legis

Publicat 7/11/2019 17:49:08CET
Agents de Mossos d'Esquadra prop del Palau de Congressos de Catalunya el dilluns.
Pau Venteo - Europa Press

BARCELONA, 7 nov. (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra esperen que la jornada de les eleccions del diumenge transcorri dins de la normalitat i que sigui "tranquil·la", però han previst un dispositiu amb vigilància en tots els col·legis electorals després de gairebé un mes marcat per les protestes independentistes contra la sentència de l'1-O.

Els màxims comandaments del cos s'han reunit aquest dijous en el Complex Central de Sabadell (Barcelona) per tancar els detalls del dispositiu 'Urna' per a les eleccions, han informat a Europa Press fonts coneixedores.

La policia catalana ha establert que tots els col·legis electorals tinguin vigilància policial, en alguns casos estàtica i en uns altres dinàmica, i no espera que es produeixin incidents rellevants.

El dispositiu l'execuraran agents dels Mossos, tot i que es manté la coordinació amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, els efectius de la qual només actuarien en un context de "incidència global".

Els comandaments de Mossos confien que la jornada de les eleccions es desenvolupi dins de la normalitat, tot i que són conscients que la jornada de reflexió de dissabte "surt de l'habitual".

El moviment Tsunami Democràtic ha convocat per al dia de reflexió una "jornada de desobediència a la Junta Electoral" i ha cridat a omplir les places de Catalunya de 16 a 22 hores en una jornada política, cultural i festiva amb centenars d'activitats en més de 200 municipis, la qual cosa genera incertesa en el cos policial català.

"MÀXIMA ACTIVACIÓ"

La Prefectura del cos ja ha ordenat aquesta setmana a tots els seus efectius que es preparin per a un escenari de "màxima activació" de cara al 10N per protegir els col·legis electorals.

A més, la Prefectura també ha acordat per dissabte i diumenge de les eleccions generals que es desestimin totes les sol·licituds de permís presentades aquesta setmana.