Els Mossos desallotgen a Lleida 13 famílies d'un bloc ocupat propietat de la Sareb

Publicat 14/11/2019 16:06:52CET
T.Alcalde de l'Ayto.Lleida, S.Talamonte
EUROPA PRESS

LLEIDA, 14 nov. (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest dijous 13 famílies del número 3 del carrer Ripollès de Lleida propietat de la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), que va ser ocupat per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) fa gairebé un any.

"Han arribat a les 09.15 hores 18 cotxes de la policia d'una manera molt bèstia, han trencat les portes, la gent no obria", ha explicat a Europa Press Milouda Gasmin, una de les persones que vivia amb el seu fill en un dels habitatges.

El tinent d'alcalde, Sergi Talamonte (El Comú de Lleida) s'ha compromès a facilitar l'allotjament d'urgència als afectats i prioritzarà habitatges per a les famílies amb menors i albergs o hotels per a la resta, i ha criticat l'ordre de desallotjament per part de la Sareb amb la qual havia acordat la setmana passada que tindrien prou temps "per resituar les tretze famílies amb vuit menors".

"Hem negociat des que vam conèixer que s'havien trencat les negociacions entre la Sareb i les famílies, i fins al darrer moment per frenar el despropòsit que suposa el desnonament que avui ha viscut", ha afirmat Talamonte en declaracions als mitjans.

"És greu i inacceptable que la Sareb hagi trencat el compromís de paralitzar el desallotjament mentre fèiem el procés d'identificació i reubicació de les famílies", ha afirmat el tinent d'alcalde.

Ha dit també que no té sentit el desallotjament quan la Sareb tenia el compromís d'oferir cinc habitatges i s'ha preguntat de manera retòrica: "Quin sentit té enviar famílies al carrer si després hem de trobar solucions habitacionales per a elles?".

Des de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, el seu portaveu, Susana González, ha mostrat la seva preocupació per les 13 famílies i especialment per les persones sense documentació, entre elles una família marroquina amb un menor.