Publicat 22/03/2019 12:01

Els metges, els perfils TIC i les professions tcniques tenen les taxes d'atur més baixes a Espanya, segons l'INE

Les agressions a metges a Extremadura van augmentar gairebé un 24% en 2018, fins
PIXABAY / ALARCONAUDIOVISUAL - Archivo

MADRID, 22 març (EUROPA PRESS) -

Els treballadors que han rebut formació en Salut i Serveis Socials, Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, i Agricultura, Ramaderia, Pesca i Veterinria tenen taxes de desocupació més baixes a Espanya que les persones que han optat per altres especialitats o s'han quedat en la formació bsica, segons dades del 2018 extretes de l'enquesta de població activa (EPA) de l'INE relatius a la influncia de la formació en el mercat laboral.

Segons l'estudi, el 59,7% de la població espanyola de 16 o més anys compta amb formació general, la qual cosa es correspon amb les persones que com a mxim han assolit l'ensenyament secundari obligatori o el batxillerat.

La resta de la població té alguna especialitat, i destaca el sector d'estudis de Negocis, Administració i Dret (9,9%), Mecnica, Electrnica, una altra formació tcnica, Indústria i Construcció (7,6%) i Salut i Serveis Socials (5,3%).

L'INE analitza les diferents branques i conclou que la població de 16 i més anys formada en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC) va presentar l'any passat una taxa d'ocupació del 79,88%, més alta per als homes (80,6%) que per a les dones (77,5%).

A les TIC els segueixen els treballadors que van estudiar Agricultura, Ramaderia, Silvicultura, Pesca i Veterinria, amb un 77,2% dels seus llicenciats o graduats treballant. El 'top 3' d'ocupació per formació rebuda es completa amb els que s'han especialitzat en Cincies Socials, Periodisme i Documentació, ats que el 72,86% estan treballant. Tant en Agricultura com en Cincies Socials i Periodisme les taxes d'ocupació de les dones són superiors a les dels homes.

El quart lloc és pels que han cursat Salut i Serveis Socials, amb una taxa d'ocupació del 72,81%, seguit dels formats en Mecnica, Electrnica, Indústria i Construcció (72,72%), i dels que han rebut formació en Negocis, Administració i Dret (71,65%).

En el costat oposat, les taxes d'ocupació més baixes es troben entre els que es van formar en sectors desconeguts o poc específics, amb un 14,95%, i aquells que tenen una formació general (37,6%), amb una notable diferncia entre els homes (45,7%) i les dones (29,7%).

MENYS DESOCUPACIÓ EN EL SECTOR SANITARI

Pel que fa a la taxa d'atur, la més baixa es té lloc entre les persones formades en Salut i Serveis Socials (7,7%), seguida dels treballadors formats en Veterinria, Agricultura, Ramaderia, Silvicultura i Pesca (8,9%).

El tercer sector amb menys desocupats és el de les TIC, que té una taxa mitjana d'atur del 9,29%, seguit de Mecnica i Electrnica (9,32%); Arts, Humanitats i Llengua (10,2%), i Cincies Socials, Periodisme i Documentació (10,69%).

Per altra banda, les taxes d'atur més elevades es concentren entre els situats per l'INE en sectors desconeguts (29,09%); entre els que han rebut una formació bsica (20,2%), i entre els treballadors del sector serveis (15,9%).




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés