Els manifestants ocupen les vies de l'AVE a Girona

Publicat 14/10/2019 14:46:57CET

GIRONA, 14 oct. (EUROPA PRESS) -

Un grup de manifestants ha ocupat aquest dilluns tocades les 14.00 hores les vies del tren d'alta velocitat al sud de Girona en protesta per la sentència del Tribunal Suprem sobre l'1-O.

Una altra multitud s'ha concentrat davant l'estació de trens d'alta velocitat, on els Mossos d'Esquadra han fet un cordó policial per impedir el pas als manifestants, que també han interromput la circulació a l'estació de Rodalies.

La mobilització a Girona ha començat aquest dilluns al matí davant la Delegació de la Generalitat, després s'ha desplaçat a la plaça de l'Ajuntament --on s'han arribat a congregar 8.000 persones, segons fonts municipals-- i des d'allà s'ha dirigit a l'estació.

A les 14.00 hores, la presència de persones a la zona de vies de l'AVE ha obligat a interrompre la circulació del servei entre Barcelona i Figueres, ha informat Renfe en un comunicat.

Des de les 12.45 hores, la presència de persones a la zona de vies interromp el servei de les línies de Rodalies de Catalunya R11 i RG1.

A petició dels Mossos d'Esquadra s'ha suspès el servei de trens a l'Aeroport, i d'aquesta manera els trens de línies R2 nord fan el trajecte entre Sant Celoni i Montcada i Reixac (Barcelona).