Els lloguers a Andorra podran incrementar-se més enllà de l'IPC en el cas de reformes

Publicat 27/9/2019 19:15:21CET
La Taula Nacional de l'Habitatge a Andorra
SFG

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 27 set. (EUROPA PRESS) -

Els preus dels lloguers podran incrementar-se més enllà de l'IPC en cas que s'hagin fet reformes o si en els últims anys no s'han aplicat aquests increments, ha acordat aquest divendres la Taula Nacional de l'Habitatge.

El ministre d'Assumptes Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, ha valorat positivament la trobada, en la qual s'han presentat propostes per diagnosticar la situació i millorar el mercat de l'habitatge de lloguer, segons un comunicat del Govern.

Les mesures "fan matisos" en la pròrroga per un any dels contractes de lloguer que vencen aquest any, en què els preus només haurien d'incrementar-se en funció de l'IPC.

El primer matís és que els contractes podran no prorrogar-se automàticament i donar-se per extingits quan el propietari vulgui recuperar l'habitatge per a l'ús propi o per als seus familiars.

El ministre d'Habitatge ha destacat que s'inclouran una sèrie de "procediments administratius perquè es faci amb les màximes garanties" i evitar que es facin paranys.

Un altre matís indica que quan s'hagin fet "una sèrie de reformes o obres" en l'habitatge es podrà actualitzar el preu segons el dictat per la Llei d'arrendament de finques urbanes.

Aquesta norma preveu el dret de l'arrendador d'augmentar la renda anual tenint en compte el capital invertit en les millores, però l'augment no podrà superar el 15% de la renda.

El tercer i últim matís és permetre que els propietaris que no hagin actualitzat el preu de lloguer durant els últims cinc anys puguin incrementar-lo sobre la base de l'IPC acumulat.