Publicat 27/09/2019 19:15CET

Els lloguers a Andorra podran incrementar-se més enll de l'IPC en el cas de reformes

La Taula Nacional de l'Habitatge a Andorra
SFG

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 27 set. (EUROPA PRESS) -

Els preus dels lloguers podran incrementar-se més enll de l'IPC en cas que s'hagin fet reformes o si en els últims anys no s'han aplicat aquests increments, ha acordat aquest divendres la Taula Nacional de l'Habitatge.

El ministre d'Assumptes Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, ha valorat positivament la trobada, en la qual s'han presentat propostes per diagnosticar la situació i millorar el mercat de l'habitatge de lloguer, segons un comunicat del Govern.

Les mesures "fan matisos" en la prrroga per un any dels contractes de lloguer que vencen aquest any, en qu els preus només haurien d'incrementar-se en funció de l'IPC.

El primer matís és que els contractes podran no prorrogar-se automticament i donar-se per extingits quan el propietari vulgui recuperar l'habitatge per a l'ús propi o per als seus familiars.

El ministre d'Habitatge ha destacat que s'inclouran una srie de "procediments administratius perqu es faci amb les mximes garanties" i evitar que es facin paranys.

Un altre matís indica que quan s'hagin fet "una srie de reformes o obres" en l'habitatge es podr actualitzar el preu segons el dictat per la Llei d'arrendament de finques urbanes.

Aquesta norma preveu el dret de l'arrendador d'augmentar la renda anual tenint en compte el capital invertit en les millores, per l'augment no podr superar el 15% de la renda.

El tercer i últim matís és permetre que els propietaris que no hagin actualitzat el preu de lloguer durant els últims cinc anys puguin incrementar-lo sobre la base de l'IPC acumulat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés